VECKANS TOPPNYHETER
VECKANS MEST DELADE
FLER ARTIKLAR
Shamans Harvest 3piece 05 - picture by Travis Duncan484

VIDEOPREMIÄR: Shaman’s Harvest – Dangerous

16 Shares

Shamans Harvest 3piece 05 - picture by Travis Duncan484
SHAMAN’S HARVEST släpper nu en musikvideo till “Dangerous” – en video som får exklusiv Sverigepremiär på Rocknytt.

LÅten finns med på bandets nya album “Smokin’ Hearts & Broken Guns” som släpptes den 17 september via Mascot Records.


Shaman’s Harvest väckte uppmärksamhet I USA då bandet själva släppte albumet Shine som innehåller låten Dragonfly. Låten tog sig ända upp till plats 16 på Billboards Active Rock-lista och plats 9 på Heritage Rock vilket resulterade i över 150 000 sålda singlar och 10 000-tals sålda album. Till dags dato har videon visats 2,3 miljoner gånger på Youtube. Låten hamnade även på soundtracket till filmen Legendary och dom spelade in Broken Dreams till WWE-brottaren Drew McIntyres som hans signaturmelodi.

Samtliga bandmedlemmar växte upp tillsammans och delade drömmen om ett framgångsrikt band.
Nathan Hunt berättar: ”Att bo i Missouri är fantastiskt! Det är någonting riktigt jordnära med människorna från Midwest. Vi jobbar hårt, skaffar barn, dricker alldeles för mycket men tvekar inte att börja om på nytt då vi drattar på ändan. Vi har vår egen form av artisteri som hämtar inspiration ifrån vinden, vetefälten och diset som stiger från bäckar och floder en sommarmorgon.”

Då de börjat inspelningen av Smokin’ Hearts & Broken Guns fick sångaren Hunt diagnosen strupcancer. ”Jag satsade allt jag hade på den plattan,” förklarar han. ”Jag visste ju inte om det skulle bli min sista platta och såg till att inte missa en enda inspelningsdag med olika behandlingar före och efter varje session. Jag tror att varje cancerdrabbad individ har sitt eget sätt att tackla sjukdomen. Vissa dagar känner man sig ensammast i hela världen, vilket hörs på några av låtarna, och andra är man helt upprymd av allt stöd och kärlek jag fick från familj och polare. Jag hade turen att få göra den plattan där och då vilket hörs.”

Plattan är enkel på så sätt att den osar av känslor som dock är olika för varje låt. De är ofta sceniska och blir till en ljudtapet över våra upplevelser i livet båda från gårdagen och av idag.
Hunt menar att: ”Vad än man gör, som att köra på motorvägen, vara på jobbet eller leva rövare så är detta filmmusiken till våra erfarenheter. Jag tror att lyssnarna kommer att uppskatta låtarnas mångfald som den riffigt rockiga Here It Comes eller mörkare, känslosammare låtar som Ten Million Voices.”

Låtlista:
01. Dangerous
02. Here It Comes
03. Ten Million Voices
04. Blood In The Water
05. The End Of Me
06. Country As Fuck
07. Hero
08. Dirty Diana
09. In The End
10. In Chains
11. Silent Voice
12. Dragonfly (Extended Unplugged Version)

Shamans Harvest Smokin Hearts  Broken Guns484

{avsplayer videoid=6}

Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

Chefredaktör och grundare av Rocknytt
RELATERADE ARTIKLAR
SENASTE NYHETERNA
VECKANS TOPPVIDEOS
ALLA NYHETER
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter