VECKANS TOPPNYHETER

NY VIDEO: Supreme Unbeing – Scarecrow

Supreme Unbeing är ett oförutsägbart metalband höljt i mystik. Bandet leds av sångaren Zac Red, som tar sig in i djupet av det mänskliga psyket för att framställa viktiga budskap till förmån för mänskligheten.

Tillsammans med sina mest skrämmande tankar The Demon, The Shadow, The Nightmare och The Legend, är bandet på väg att skrämma allmänheten lagom till Halloween genom illmariga riff och en berättelse om inre demoner.

Supreme Unbeing spelade sitt första gig på ett utsålt Södra Teatern i Stockholm i våras. Bandet har via albumen “Enter Reality” (2020) och “Enduring Physicality” (2022) samlat en fan-base som når över hela världen. Höjdpunkter inkluderar +10 miljoner streams och fina recensioner och premiärer i respekterade medier som Revolver, Metal Hammer, Rock Hard, Sweden Rock Magazine. Flera singlar har inkluderats i Spotify’s redaktionella spellistor.

Trots alla framgångar har bandet känt sig obekväma med sitt visuella bildspråk eftersom det baserades på tecknade karikatyrer från deras första musikvideos. Det är därför bandet nu har bestämt sig för att släppa sina tidigare öknamn och anta en kuslig identitet som passar Halloween och andra läskiga tillfällen när de släpper den hårda, headbang-uppmanande låten – Scarecrow.

“När natten faller kommer mänsklighetens skräck och fobier till liv, och fågelskrämman i ditt sinne påminner dig om vem som styr din fantasi. Ja, den läskiga fågelskrämman! Fågelskrämman, som ofta presenterar sig själv som en demon i dina drömmar eller en skugga på natten, rör upp din egen tro och ger näring till dina mest skrämmande fantasier. Ingen kan undkomma fågelskrämman.” Säger Zac Red

Med +7 miljoner visningar kombinerat på YouTube för de mest populära låtarna Animals (2020), som innehöll ex-Megadeth-basisten David Ellefson i en tecknad cameo, och låtarna Face Of Evil (2021), Hide The Beast (2021), Savior (2022) alla med skådespelaren Dragomir Mrsic (känd från Snabba Cash och Edge Of Tomorrow med Tom Cruise) fortsätter Supreme Unbeing sin tradition att visualisera sin musik på ett filmiskt, actionfyllt sätt. Denna gång genom att samarbeta med G13 Production House, som tidigare har producerat videos för bl.a. Amon Amarth, Arch Enemy, Behmoth, Kreator m.fl., för att fånga den inre fågelskrämmans skräckinjagande väsen.

Musikvideon spelades in i ett verkligt övergivet laboratorium i Wroclaw, Polen som användes under andra världskriget i tankekontrollexperiment. Även den svårskrämde får rysningar när vi får återbesöka den galna vetenskapsmannen som försökte skapa den perfekta demonen.

“Det finns ingen fristad, en av oss måste dö!” Avslutar Zac Red

Mixad och mastrad av den världsberömda producenten och ljudingenjören Lasse Lammert (Alestorm, Gloryhammer och otaliga fler). Scarecrow finns på alla större streamingtjänster 27/10.

FÖLJ ROCKNYTT 2023 – Den bästa spellistan på Spotify för dig som vill upptäcka ny musik. Här får du det senaste inom Rock, Hårdrock, AOR och Metal. Spellistan har över 4000 följare och uppdateras flera gånger i veckan!

FLER NYHETER
VECKANS TOPPVIDEOS
ALLA NYHETER
Rocknytt

Tipsa oss om nyheterROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER