VECKANS TOPPNYHETER

NY VIDEO: Rave The Reqviem – Exit Babylon

Sveriges industrimetal-pionjärer Rave The Reqviem, har sedan början konsekvent tänjt på musikens gränser. Bandet är kända för sin distinkta blandning av hårdrock, elektroniska element och symfoniska influenser, och släpper nu sitt femte album “Ex-Eden” tillsammans med nya musikvideon “Exit Babylon”.

”Exit Babylon” är skriven tillsammans med Jake E (Cyhra, ex-Amaranthe) och Jesper Strömblad (Halo Effect, ex-In Flames) och är förmodligen bandets mest publikfriande låt hittills. Här tas man på en resa från dansgolvet tillbaka till Gamla Testamentet och antikens dagar då Guds folk förslavades av tyranner i gyllene salar. En påminnelse om människans eviga motståndskraft och hennes förmåga att uthärda och överleva under de mest fruktansvärda omständigheterna.

Med “Ex-Eden” presenterar Rave The Reqviem sitt mörkaste, tyngsta och mest definierade album hittills. Bandet ger sig ut på en rannsakande resa genom ett förfallet paradis där endast död och förtvivlan råder. Albumet innehåller elva kompositioner som innehåller bandets berömda blandning av tunga gitarrer, hårda beats, vackra melodier, medryckande refränger och episk barockmusik. “Ex-Eden” handlar om tro och hur man navigerar i en värld där allt man en gång älskat ligger i ruiner. Skivan utforskar och lyfter fram det mörkaste och mest cyniska inom människan, samtidigt som den också åskådliggör en obestridlig känsla av makt och motståndskraft. Det är en djupgående resa som utmanar konventioner och omdefinierar gränserna för vad som kallas “metal”.

FÖLJ ROCKNYTT 2023 – Den bästa spellistan på Spotify för dig som vill upptäcka ny musik. Här får du det senaste inom Rock, Hårdrock, AOR och Metal. Spellistan har över 4000 följare och uppdateras flera gånger i veckan!

FLER NYHETER
VECKANS TOPPVIDEOS
ALLA NYHETER
Rocknytt

Tipsa oss om nyheterROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER