VECKANS TOPPNYHETER
VECKANS MEST DELADE

NY VIDEO: Eradikated – Flames

Efter att ha bevittnat en brutal livespelning på by:Larm förra året stod det klart att norska Indie Recordings skulle bli skivbolaget att knipa Eradikated, Sveriges hetaste löfte inom thrash metal sedan en tid tillbaka. Idag den 2 mars släpper man första singeln Flames med tillhörande video från kommande fullängdsdebuten ”Descendants” som släpps den 6 oktober. Plattan är producerad av bandet själva och inspelad av bandets gitarrist Ragnar Östberg i hans studio East Hill Audio, därefter mixad och mastrad av välmeriterade Gustav Brunn på All In Audio.

“Eradikateds konsert på by:Larm 2022 var inget annat än rent, rått, kaos – där bandet verkligen satte sig själva på kartan framför en gedigen samling branschfolk. Som ett av Nordens största oberoende skivbolag inom metal och rock var detta en självskriven signing för Indie Recordings när bandet visade intresse. Vi är oerhört stolta över att välkomna dessa extremt begåvade unga svenskar, och ser fram emot att visa upp dem internationellt!” – Erlend Gjerde (VD, Indie Recordings)


Hela temat kring albumet är en dystopi och alla texterna en sammanhängande historia, författade av sångaren och gitarristen Elvin Landaeus Csizmadia. Av detta får vi nu ett smattrande första smakprov genom singeln Flames, som alltså släpps med tillhörande video genom Indie Recordings idag den 2 mars. Låten är en perfekt introduktion till kommande album med blixtrande tempoväxlingar, brutalt riffande och en tydlig refräng som fastnar direkt. Metaforen Flames syftar på gnistan som startar elden, något som sätter saker i rörelse, starten på ett uppror som inte går att stoppa. Ingen kommer undan, ingen går fri.

”Hela kommande plattan är snabbare, hårdare och mer teknisk än något vi tidigare gjort. Första singeln ’Flames’ är en perfekt introduktion till vad som komma skall, det är helt enkelt gnistan som startar elden.” – Ragnar Östberg (Eradikated)

Annons:

KOMMANDE LIVESPELNINGAR
3 mars – Helltown Indoors, The Tivoli, Helsingborg
4 mars – Swedish Thrash Metal Apocalypse, The Abyss, Göteborg
5 april – Indie Recordings Label Night, Inferno Metal Festival, Oslo
6 maj – Downtown Riot, Slaktkyrkan/Hus7, Stockholm
13 juli – Gefle Metal Festival, Gasklockorna, Gävle

ERADIKATED
Elvin Landaeus Csizmadia – lead vocals/guitar
Ragnar Östberg – lead guitar/vocals
Erland Östberg – bass/vocals
Calle Frogner Moberg – drums

FÖLJ ROCKNYTT 2023 – Den bästa spellistan på Spotify för dig som vill upptäcka ny musik. Här får du det senaste inom Rock, Hårdrock, AOR och Metal. Spellistan har över 4000 följare och uppdateras flera gånger i veckan!

RELATERADE ARTIKLAR
SENASTE NYHETERNA
VECKANS TOPPVIDEOS
ALLA NYHETER
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖRNina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIGMange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIERTipsa oss om nyheterROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT