VECKANS TOPPNYHETER
VECKANS MEST DELADE

NY VIDEO: Extreme – Rise

Multiplatinasäljande hårdrockshjältarna Extreme – Gary Cherone (sång), Nuno Bettencourt (gitarr), Pat Badger (bas) och Kevin Figueiredo (trummor) – har släppt videon till “RISE”, första singeln från kommande albumet SIX som släpps den 9 juni via earMUSIC. Videon är regisserad av Nuno och filmad i Los Angeles.

“Musikaliskt är det aggressivt”, säger Gary om albumöppnaren “RISE.” “Lyriskt sett är det en varnande berättelse om berömmelsens uppgång och fall. Man blir förförd till det. När du väl är på toppen kommer de att slita isär dig och riva ner dig. Det är vilddjurets natur.”


“När Eddie Van Halen gick bort slog det mig verkligen” säger Nuno. “Jag kommer inte att vara den som kommer att ta tronen, men jag kände ett visst ansvar för att hålla gitarrspelet vid liv vilket hörs på skivan.”

Musiken från Extreme har dykt upp i bl a Bill & Ted filmerna samt Netflix succén “Stranger Things”. De har sålt 10 miljoner skivor, toppat Billboard Hot 100 listan, sålt ut stora arenor på flera kontinenter, framträtt minnesvärt på Freddie Mercury Tribute Concert i London och har över 5 miljoner lyssnare per månad på Spotify.

FÖLJ ROCKNYTT 2023 – Den bästa spellistan på Spotify för dig som vill upptäcka ny musik. Här får du det senaste inom Rock, Hårdrock, AOR och Metal. Spellistan har över 4000 följare och uppdateras flera gånger i veckan!

RELATERADE ARTIKLAR

Rocknytt söker nya medarbetare

Brinner du för rockmusik och gillar att skriva eller fotografera?

Vi söker nu fler medarbetare.
JOBB
SENASTE NYHETERNA
VECKANS TOPPVIDEOS
ALLA NYHETER
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter

ROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT