VECKANS TOPPNYHETER
VECKANS MEST DELADE

NY VIDEO: Firewind – Destiny Is Calling

Det grekiska Metalbandet Firewind, med gitarristen Gus G (solo, Mystic Prophecy, Nightrage, Arch Enemy, Dream Evil, Ozzy Osbourne) i spetsen, har precis släppt nya singeln ”Destiny Is Calling” med tillhörande video.

Sedan tjugo år tillbaka har den briljanta gitarristen med sig basisten Petros Christodoulidis (Breaking Silence). Den spanske, explosive trummisen Johan Nunez (Nightrage, Kamelot) har funnits med de senaste tolv åren. För tre år sedan inledde Firewind ett nytt kapitel med sitt nionde och självbetitlade album, då den tyska, kraftfulla sångaren Herbie Langhans (Voodoo Circle, Sinbreed, Avantasia) började i gruppen.


Firewind är just nu ute på turné i Europa, tillsammans med Beast In Black. ”We’re finally able to get out of the house”, säger Gus G om den fantastiska känslan att spela inför fulla hus, kontra hur det var för ett par år sedan, då man satt hemma på grund av pandemin.

Bandet har så smått påbörjat ett nytt album, men de har inte kommit så långt än. Trummor är i stort sett det enda som har börjat spelas in. ”Destiny Is Calling” är den första, nya låten som hann bli klar innan de gav sig ut på turnén. Killarna har testat den på publiken varje kväll och har fått väldigt bra reaktioner.

“It’s a live performance video, basically us playing on tour. It feels great. Like, Yes! We’re back on stage again!” säger Gus.

Speldatum i Sverige:
4/3 Malmö, KB
5/3 Stockholm, Fryshuset Klubben
7/3 Göteborg, Trädgårn

Anna Karlsson

Anna Karlsson

Skribent/Fotograf
RELATERADE ARTIKLAR
SENASTE NYHETERNA
VECKANS TOPPVIDEOS
ALLA NYHETER
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter

ROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT