VECKANS TOPPNYHETER
VECKANS MEST DELADE
gloria-story-video-01

VIDEOPREMIÄR: The Gloria Story – Born To Lose (Radio Mix)

gloria-story-video-01
Nu har du chansen att se THE GLORIA STORYs musikvideo till låten “Born To Lose” (Radio Mix) före alla andra då den exklusivt premiärvisas här på Rocknytt. Kolla in videon i spelaren nedan!

Videon filmades live på turnén med The Gloria Story och Black Star Riders, längs den skandinaviska turnévägen hösten/vintern 2013. The Gloria Story vill rikta ett varmt tack till Black Star Riders, som valde dem som ’special guest’ på turnén. Låten är remixad och mastrad för radio och video av Thomas “Plec” Johansson (Mean Streak), hyllad kompositör och producent av Ammotracks mello-låt “Raise Your Hands”. Videon är filmad och producerad av Snowbox Studios, Petter Björnlund, som tidigare gjort kortvideos för Avicii och Rebecca & Fiona.
{youtube}ZnuALhqs0io{/youtube}
born-to-lose-remixTHE GLORIA STORY kom nyligen hem efter en mycket framgångsrik skandinavienturné som förband till Black Star Riders. I bagaget har de sin senaste skiva, kritikerhyllade topp-10-plattan BORN TO LOSE (Wild Kingdom Records). Soundet är en smutsig mix av 70-talets partyrock med punkens attityd.


Bandet debuterade 2011 med “Shades of White” som tronade på hårdrockstoppens 1:a plats, och gav bandet en platinumsingel för hitten “Oh No”. The Gloria Story har gjort 200 spelningar runt om i Europa och nationellt på festivaler som exempelvis Sweden Rock och Skogsröjet. De har agerat förband till H.E.A.T och Dead By April och internationella giganter som Gilby Clarke (Guns’n’Roses), Warrior Soul och Thin Lizzy. Just nu fylls schemat på med spelningar inför sommaren och hösten.

”BORN TO LOSE – Radio Mix” – Release digitalt samt videorelease 11 april.
“Born to Lose – Radio Mix” är den andra singeln som släpps från The Gloria Story’s kritikerhyllade album “Born to Lose”. Singeln är sam-producerad, mixad och mastrad för radio av Thomas “Plec” Johansson – just nu aktuell som låtskrivare och producent för Ammotracks Mello-hit ”Raise your hands”. Med Plec vid spakarna har Born to Lose fått en revitaliserad, hårdare och snärtigare ljudbild. Born to Lose – Radio Mix är en klassisk ”keep it simple, stupid-låt”. Den punkiga melodin surfar loss över en snabb, gitarrdriven ljudmatta som lånar många influencer från 70-talets partyhårdrock. Det låter ungefär som om Ramones hade gett sig på att spela in en Kiss-platta.

born-to-lose”BORN TO LOSE – Limiterad vinyl-LP” Release på Record Store Day 26 april, 2014.
När Born to Lose släpptes på CD och digitalt 2013 tog den sig snabbt in på toppen av albumlistan (hårdrock) med sitt genuina och analoga old-school sound. Till skillnad från The Gloria Story’s tidigare skivor (Shades of White 2011 och Out of the Shade 2012) har ljudbilden en mer tilltufsad känsla, med mycket skit under naglarna. Influenserna hämtas från 70-talets rockgiganter, men låtarna slingrar sig ledigt mellan garagerock, punk och mer bredbent hårdrock. Ambitionen var att återskapa gruppens livesound på skiva, och göra en så ärlig inspelning som möjligt.

Born to Lose vinyl-LP som släpps på limiterad vinyl-LP (bara 300 ex, worldwide) har omsorgsfullt remastrats för vinyl av Uffe Börjesson, Earhear, vars arbete inkluderar The Ark, Mustasch och Håkan Hellström. Vinylversionen innehåller bonus-spåren ”Alone” och ”Caryn” och kommer dessutom med en kupong som ger möjlighet att ladda ner ytterligare tre exklusiva spår, helt gratis. Det är 17 låtar, totalt – och mycket value for the buck till köparna av denna exklusiva produkt.

Bandet bjuder på en explosiv, energisk, kompromisslös och effektfylld scen-show – En sanslöst underhållande live-upplevelse hel enkelt!

Vårens turnédatum:
17 APRIL: Backstage, Skövde
25 APRIL: KB, Malmö w/H.E.A.T
26 APRIL: Strike, Falköping w/Close Quarters
30 APRIL: Stopet, Norrköping
02 MAJ: Olins, Skara
03 MAJ: Club Rocks, Mariatorget, Stockholm

The Gloria Story består av;
Filip Rapp
Fredrik Axelsson
Carl Ahlander
Joan Sallrot
Henrik Siberg

Länkar:
http://www.thegloriastory.com/
https://www.facebook.com/thegloriastory

premiar-gloria-story480

Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

Chefredaktör och grundare av Rocknytt
RELATERADE ARTIKLAR
SENASTE NYHETERNA
VECKANS TOPPVIDEOS
ALLA NYHETER
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter

Copy link