VECKANS TOPPNYHETER

NY VIDEO: Djerv – Enemy

Den norska urkraften Djerv är tillbaka med första singeln från den extremt efterlängtade uppföljaren till 2012 års succéalbum, som det fortfarande snackas om.

Sedan dess har bandet endast släppt två singlar under 2020, men nu är de alltså tillbaka med full kraft och ett riktigt mördaralbum som föregås av ett antal singelsläpp. Först ut är Enemy – en bombastisk och kraftfull låt med mörk underton och ett viktigt budskap.

Bandets sångerska Agnete Kjølsrud utvecklar:
”Enemy handlar om att konfrontera dina egna demoner. Om att lära sig och acceptera vem du är. Och att slutligen omfamna det.”

Djerv föddes ur banden Trelldom, Animal Alpha och Stonegard och äntrade den internationella rock- och metalscenen 2011. Djerv har ett mycket säreget sound som bäst beskrivs som aggressiv rock med tydliga melodier, insvepta i en dunkel black metal-slöja. Deras självbetitlade debutalbum från 2012 producerades av Daniel Bergstrand (Meshuggah, In Flames), mixades av Matt Hyde (Deftones, No Doubt) och fick ett otroligt mottagande från såväl fans som kritiker. Efter bara två dagar ute på marknaden stormade plattan in på den officiella norska försäljningslistan där den en landade en imponerande åttonde plats, vilket också gjorde den tog en stabil tredjeplats på den norska listan för nykomlingar.

I kombination med intensivt turnerande har Djerv också gjort några minnesvärda samarbeten. Till exempel gästade sångerskan Agnete Kjølsrud på Dimmu Borgirs Gateways under 2010, en låt som idag har över 12 miljoner streams. 2013 släppte Djerv låten Get Jinxed tillsammans med League of Legends/Riot Games och idag har denna låt över 200 miljoner streams på samtliga plattformar. Bandet gick under jorden ett par år efter denna braksuccé, men 2019 gjorde de en efterlängtad comeback på Tons of Rock-festivalen i Norge. Sedan dess har de fortsatt sin resa och det finns mycket spännande att vänta…

FÖLJ ROCKNYTT 2023 – Den bästa spellistan på Spotify för dig som vill upptäcka ny musik. Här får du det senaste inom Rock, Hårdrock, AOR och Metal. Spellistan har över 4000 följare och uppdateras flera gånger i veckan!

Picture of Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

Chefredaktör och grundare av Rocknytt
FLER NYHETER
VECKANS TOPPVIDEOS
ALLA NYHETER
Rocknytt

Tipsa oss om nyheterROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER