VECKANS TOPPNYHETER

NY VIDEO: The Dead Daisies – Born To Fly

The Dead Daisies har släppt ytterligare en singel från nya plattan ”Radiance”. Albumet kom ut den sista september. Här kan ni se musikvideon till ”Born To Fly”.

Inspirationen till denna låt var grundaren och gitarristen David Lowys kärlek till att flyga. Från att leka med ett litet segelflygplan i balsaträ vid fem års ålder till att flyga i en BAE Hawk, gjorde honom motiverad att ta sitt flygcertifikat. Lowy tillbringade sina semestrar med att lära sig flyga och efter att ha sett Sydney Aerobatic Club siktade han på att bli Australian Aerobatic Champion och uppnådde det målet 1998.

David om ”Born To Fly”: ”Det är en rak rocklåt. Doug och jag träffades i New York i början av året och arbetade på ett riff som jag hade skrivit tidigare. Doug hade en refräng som passade perfekt. Vi stökade runt med melodin och kom på namnet ’Born To Fly’. För mig är det bokstavligen så, för jag föddes till att flyga. Fast vi är alla födda till att flyga, på vårt eget sätt”.

The Dead Daisies:
Glenn Hughes – sång och bas
David Lowy – gitarr
Doug Aldrich – gitarr
Brian Tichy – trummor

Låtlista “Radiance”:
01. Face Your Fear
02. Hypnotize Yourself
03. Shine On
04. Radiance
05. Born To Fly
06. Kiss The Sun
07. Courageous
08. Cascade
09. Not Human
10. Roll On

NY VIDEO: The Dead Daisies – Born To Fly 1

FÖLJ ROCKNYTT 2023 – Den bästa spellistan på Spotify för dig som vill upptäcka ny musik. Här får du det senaste inom Rock, Hårdrock, AOR och Metal. Spellistan har över 4000 följare och uppdateras flera gånger i veckan!

Picture of Anna Karlsson

Anna Karlsson

Skribent/Fotograf
FLER NYHETER
VECKANS TOPPVIDEOS
ALLA NYHETER
Rocknytt

Tipsa oss om nyheterROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER