VECKANS TOPPNYHETER

NY VIDEO: 10 Years – The Optimist

10 Years har släppt en musikvideo till deras nya låt ”The Optimist”. Videon visar bandets liv på turné, från euforiska klubbspelningar till enorma festivalscener och hur medlemmarna hänger backstage och på turnébussen, för att visa hur livet på vägarna är.

10 Years är ett amerikanskt, modernt, progressivt och alternativt Metalband, som bildades i Knoxville, Tennessee 1999. Gruppen består av sångaren Jesse Hasek, leadgitarristen Brian Vodinh, rytmgitarristen Matt Wantland, basisten Chad Grennor och trummisen Luke Narey. Bandet har gått igenom flera line up-förändringar sedan starten, med Vodinh och Wantland som de enda återstående, grundande medlemmarna.

Så här säger Brian om nya låten: ”Riffet till ’The Optimist’ började som ett improviserat jam mellan två låtar under en spelning. Låtens primära riff kom av en slump en kväll och sen beslöt vi att använda det till en riktig låt. Texten handlar om hur svårt livet kan vara ibland, men att du måste leta efter ljuspunkter och inte bli för cynisk. Det handlar om att få perspektiv på tillvaron.”

Deras senaste skiva ”Violent Allies” (2021) har streamats sammanlagt över 30 miljoner gånger, varav singeln ”The Shift” står för 10 miljoner av dem. Gruppen har gjort massor av utsålda spelningar och de har en fenomenalt lojal skara fans i USA.

Bandet jobbar för närvarande på sitt tionde album, som kommer att ges ut 2023, via Mascot Records.

Picture of Anna Karlsson

Anna Karlsson

Skribent/Fotograf
FLER NYHETER
VECKANS TOPPVIDEOS
ALLA NYHETER
Rocknytt

Tipsa oss om nyheterROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER