VECKANS TOPPNYHETER

NY VIDEO: The New Roses – The Usual Suspects

The New Roses är på gång med sitt femte album. Det sägs innehålla kraftfull energi, autentisk hårdrock, fylld av låtar med hit-potential. Få ett smakprov med första singeln ”The Usual Suspects”. Här får man en glimt av gruppens senaste turnéupplevelse. 

Det nya materialet har fått namnet ”Sweet Poison” och släpps den 21 oktober via Napalm Records. Deras förra platta ”Nothing But Wild” (2019) placerade sig på Topp 10 på de tyska albumlistorna. Därefter delade de scen med rocklegender som Scorpions, Saxon och Accept. The New Roses var det första tyska band som blivit inbjudna till ”Kiss Kruise” och den här sommaren har de alltså turnérat med Kiss.

”The Usual Suspects” var en av de första, nya låtarna killarna spelade in och den banade vägen för resten av spåren. Medlemmarna ville inte skriva om pandemin och lockdowns, utan ville istället se framåt. Bandet känner att de inte har förändrats eller är bittra, utan istället fortsätter precis därifrån de var tvungna att stanna.

Sångaren Timmy Rough om nya materialet: ”Vi tog alla dåliga vibbar och besvikelser från de senaste två åren och förvandlade dem till det här otroligt positiva, energirika rockalbumet. Vi vill gå vidare och ta vår publik med oss. Vi fortsatte på vår musikaliska väg. Faktiskt skulle jag säga att vi även kom närmare våra rötter, med mer blues och sydstatsrock, samtidigt som vi behöll de medryckande melodierna från våra senaste skivor.”

”Sweet Poison” finns att förbeställa redan nu, som marmorerad röd och svart LP i ett begränsat antal, vanlig svart LP, CD Digipak med eller utan armband och digitalt.

The New Roses:
Timmy Rough – sång och gitarr
Dizzy Daniels – gitarr
Hardy – bas
Urban Berz – trummor

Låtlista ”Sweet Poison”:
01. My Kinda Crazy
02. Playing With Fire
03. All I Ever Needed
04. The Usual Suspects
05. Warpaint
06. Dead Of Night
07. True Love
08. 1st Time For Everything
09. Sweet Gloria
10. The Lion In You
11. Veins Of This Town

NY VIDEO: The New Roses – The Usual Suspects 1

FÖLJ ROCKNYTT 2023 – Den bästa spellistan på Spotify för dig som vill upptäcka ny musik. Här får du det senaste inom Rock, Hårdrock, AOR och Metal. Spellistan har över 4000 följare och uppdateras flera gånger i veckan!

Picture of Anna Karlsson

Anna Karlsson

Skribent/Fotograf
FLER NYHETER
VECKANS TOPPVIDEOS
ALLA NYHETER
Rocknytt

Tipsa oss om nyheterROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER