VECKANS TOPPNYHETER
VECKANS MEST DELADE
u2 live 01

NY VIDEO: U2 – Ordinary World (Lyric)

u2-live-01

U2 är tillbaka med sitt första nya material sedan 2009 års succéalbum ”No Line on the Horizon”.

Låten heter ”Ordinary Love” och är hämtad från filmen ”Mandela: Long Walk To Freedom” som är baserad på frihetskämpen Nelson Mandelas självbiografi.


Lyssna på “Ordinary Love” och se lyrikvideon gjord av Oliver Jeffers och Mac Premo  på gruppens Facebook eller hemsida.

I filmen tas vi med på en resa i Nobelpristagarens liv från barndomen till fängelsetiden fram till att han blev Sydafrikas förste demokratiskt valda president. När U2 blev tillfrågade att skriva en låt till filmen var de inte sena att tacka ja. Bandet har tidigare tagit ställning för mänskliga rättigheter genom sitt stöd för Amnesty International.

Sångaren Bono skrev redan 1985 låten ”Silver and Gold” som var med på skivan ”Sun City ”där olika artister som bl.a. Keith Richards, Peter Gabriel och Ringo Starr protesterade mot det dåvarande apartheidsystemet i Sydafrika. 2006 startade Bono tillsammans med Bobby Shriver upp Product Red, ett varumärke för att få företag och människor att bli engagerade i kampen mot aids och samla in pengar till Global Fund to Fight AIDS, Tuberculosis and Malaria.

FÖLJ ROCKNYTT 2022 – Den bästa spellistan på Spotify för dig som vill upptäcka ny musik. Här får du det senaste inom Rock, Hårdrock, AOR och Metal. Spellistan har över 4000 följare och uppdateras flera gånger i veckan!
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

Chefredaktör och grundare av Rocknytt

Rocknytt söker nya medarbetare

Brinner du för rockmusik och gillar att skriva eller fotografera?

Vi söker nu fler medarbetare.
JOBB
RELATERADE ARTIKLAR
SENASTE NYHETERNA
VECKANS TOPPVIDEOS
ALLA NYHETER
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter