VECKANS TOPPNYHETER

NY VIDEO: H.E.A.T – Nationwide

Väsbys stoltheter H.E.A.T som med varm hand förvaltat 80-talets hårdrockssound och fört in det i 2000-talet, släpper det som utan tvivel kommer att vara sommarens soundtrack.

Albumet “Force Majeure”, bandets sjunde, släpps via earMusic/Playground 5 augusti 2022.

Titeln “Force Majeure” anspelar på “händelser utanför mänsklig kontroll” och vi kan väl alla enas om att det är så det känts de senaste två åren, pandemi, lockdown och ett liv som begränsats till att sitta hemma. Detta har bara sporrat H.E.A.T lite extra när de nu gör sig redo att släppa denna nya platta, och välkomna sin (ny)gamla sångare Kenny Leckremo tillbaka i ledet.

Idag släpps första singeln “Nationwide” som vittnar om ett band fullt av uppdämd energi som med lätt hand förenar klassisk hårdrock med 2022 och som lyckats ena generationer av hårdrockare med sin optimism, energi och fantastiska låtar.

Från omslaget, till videon, till musiken så förstår man att mycket arbete, kraft och tanke har gått in i att åstadkomma den perfekta balansen.

Bandet har sedan den självbetitlade debutplattan och den stora framgången med “1000 Miles” gått från klarhet till klarhet, och får kontinuerligt fina recensioner från den samlade internationella rockpressen. De har också turnerat flitigt, både i Europa och Japan.

H.E.A.T ger sig i april ut på en turné och kommer då självklart också framföra en eller ett par av låtarna från det kommande albumet.

“Force Majeure” släpps 5 augusti på CD, LP, LP i gul vinyl och digitalt.

Låtlista:
Back To The Rhythm
Nationwide
Tainted Blood
Hollywood
Harder To Breathe
Not For Sale
One Of Us
Hold Your Fire
Paramount
Demon Eyes
Wings Of An Aeroplane

H.E.A.T består av: Kenny Leckremo (sång)/Dave Dalone (gitarr)/Jona Tee (keyboards)/Jimmy Jay (bas) och Don Crash (trummor)

FLER NYHETER
VECKANS TOPPVIDEOS
ALLA NYHETER
Rocknytt

Tipsa oss om nyheterROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER