VECKANS TOPPNYHETER
VECKANS MEST DELADE
Marillion 2022

NY VIDEO: Marillion – Murder Machines

Marillion släpper den nya videon/singeln “Murder Machines”.

Bandet delar sin djupa reflektion över mänsklig interaktion i den nuvarande globala situationen med sin mest optimistiska singel på många år. Deras 20:e studioalbum “An Hour Before It’s Dark” släpps den 4 mars 2022.


“Murder Machines” är en låt som föddes i de utmanande tiderna av lockdown och social distansering och har blivit så mycket mer än bara en spegling av vår tid, mer än en låt som handlar om de värdefulla såväl som de mörka sidorna av mänskliga relationer .

Steve Hogarth om historien bakom “Murder Machines”:

“Jag försökte att inte skriva om viruset. Men det har varit en så stor del av livet under de senaste två åren att det höll på att smyga sig in. Den skrämmande verkligheten av att slå mina armar runt min far eller mor till slut kunde döda dem, födde den här låten. Texten utvecklades sedan för att antyda svartsjuka och hjärtesorg – smärtan av att se kvinnan du älskar omfamna en annan man, eller det känslomässiga “mordet” på serieäktenskapsbrytaren. Och, naturligtvis, supermakterna och psykopaterna som ibland har fingrarna på avtryckarna. Akta dig för mordmaskinerna…”

Liksom sin föregångare, 2016 års kritikerrosade album “F*** Everyone And Run (FEAR)”, spelades “An Hour Before It’s Dark” in i Peter Gabriels Real World Studios, vilket också utgjorde den perfekta bakgrunden för en dokumentär om tillkomsten av albumet samt ett framförande av “Murder Machines” som kommer att släppas tillsammans med albumet.

Marillion ger sig ut på stor Europaturné hösten 2022, som föregås av flera Marillion-helger fram till sommaren 2022. För första gången blir det en Stockholmshelg (22-24 maj på Cirkus).

Marillion grundades 1979 och har via 19 studioalbum blivit ett av de mest framgångsrika progressiva rockbanden. Marillion var också ett av de första banden att omfamna potentialen hos internet för att interagera med sin publik.

Se den officiella videon för “Murder Machines” här!

RELATERADE ARTIKLAR
SENASTE NYHETERNA
VECKANS TOPPVIDEOS
ALLA NYHETER
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter

Copy link