VECKANS TOPPNYHETER

NY VIDEO: Proud – Magic

Det svenska melodic rock-bandet Proud har släppt videon till “Magic”.

Låten är hämtad från bandets andra studioalbum “Second Act” som släpptes den 28 maj via AOR Heaven. Bandets första sedan debutalbumet “Fire Breaks The dawn” från 1984. Kort efter att skivan släppts splittrades bandet.

“Second Act” spelades in av och med Richard Larsson på Handsome Hard Studio, mixad och mastrad av Erik Mårtensson på Mass Destruction Production. Några av låtarna är dessutom mixad av Thomas “Plec” Johansson på The Panic Room.

Skåningarna i Proud som startade i Landskrona 1982 som Burn var ett i raden av oräkneliga svenska hårdrocksband som kom och försvann illa kvickt i mitten av 80-talet.
De tvingades till namnbyte och gjorde 1984, under sitt nya namn Proud, ett album för EMI, producerat av Caj Högberg – Fire Breaks The Dawn.
Där fick deras influenser, främst klassisk rock som Deep Purple, fritt spelrum, men de fångade även de nya strömningarna och man kunde ana neoklassisk rock som den Yngwie Malmsteen lirade.
Soundet var en mix av keyboards och solitt gitarrspel. Idag ser rock-samlare över hela världen på plattan som en raritet.

Proud består av Anders Magnell (sång och gitarr), Roberth “Bobby” Horvath (bas och sång) samt Mats Christiansson (trummor och sång). På den nya skivan gästar även Richard Larsson på keyboards, som tidigare spelat med bland annat Von Benzo och The Night Flight Orchestra.

Låtlista:
01. Sail Away
02. Broken Dreams
03. Magic
04. Born For Your Love
05. Crying In The Night
06. Dangerous
07. Higher
08. Hold On
09. I’m Ready
10. Fly Like An Eagle

NY VIDEO: Proud - Magic 1

Picture of Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

Chefredaktör och grundare av Rocknytt
FLER NYHETER
VECKANS TOPPVIDEOS
ALLA NYHETER
Rocknytt

Tipsa oss om nyheterROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER