VECKANS TOPPNYHETER
VECKANS MEST DELADE
FLER ARTIKLAR

NY VIDEO: Darkthrone – Hate Cloak

0 Shares

De norska black metal-pionjärerna Darkthrone har släppt videon till “Hate Cloak”.

Låten är hämtad från bandets nya album “Eternal Hails” som släpps den 25 juni via Peaceville Records med exklusiv distribution genom Sound Pollution.


35 år in i karriären är de vördade norrmännen fortfarande hängivna riffkonsten. Nittonde (!) albumet är ytterligare en dos av metallisk gudomlighet och fortsätter på den inslagna banan Darkthrone tagit de senaste åren. ”Eternal Hails……” erbjuder 41 minuter av episk black heavy metal genom fem spretiga kompositioner. Det är fortfarande organiskt och dynamiskt och en fortsättning på bandets utveckling av vintage metal, allt i samma musikaliska skrud som blivit bandets signum, samtidigt som inslag av Moog-synthar öppnat upp för ännu mer experimenterande.

Bandet valde medvetet att lämna tryggheten i deras egna Necrohell II Studios som varit deras hem de senaste 15 åren och spelade istället in albumet i Chaka Khan Studio i Oslo. Detta ledde till att den nya miljön fick bandet att ta ut svängarna och ge låtarna mer liv, samtidigt som de behåller den råa och naturliga känslan. Omslaget är taget från science fiction-artisten David A. Hardy som varit en inspiration för duon under lång tid och även nu symboliserar länken mellan Darkthrones förflutna och nutiden.

Låtlista:
01. His Master’s Voice [07:17]
02. Hate Cloak [09:16]
03. Wake Of The Awakened [08:24]
04. Voyage To A North Pole Adrift [09:24]
05. Lost Arcane City Of Uppakra [07:02]

NY VIDEO: Darkthrone - Hate Cloak 1

Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

Chefredaktör och grundare av Rocknytt
RELATERADE ARTIKLAR
SENASTE NYHETERNA
VECKANS TOPPVIDEOS
ALLA NYHETER
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter