VECKANS TOPPNYHETER
VECKANS MEST DELADE
FLER ARTIKLAR

NY VIDEO: Icon Of Sin – Night Breed

26 Shares

Den populära, brasilianska YouTube-sensationen Raphael Mendes och hans band Icon Of Sin släpper sitt debutalbum 16 april. Gruppen fick nyligen ett skivkontrakt hos Frontiers Music Srl. Det här är något för Iron Maiden-fans. Låten vi nu får höra i videon ”Night Breed” innehåller även känslan av Queensrÿche och annan Power Metal.

Mendes fick erkännandet som en av de hetaste, nya talangerna inom Metal i början av 2016. Han hade då figurerat mycket på YouTube, där han överraskat lyssnare med sin fantastiska sångröst. Gitarristen Fabio Lima bjöd in Raphael att spela in en video med honom, som blev väldigt uppskattad. Sångaren lanserade då sin egen kanal. Fler och fler fans upptäckte honom och han har sedan dess deltagit i flera musikaliska projekt, bland annat tillsammans med Michael Kiske och Vinny Appice.


Förra året spred sig det positiva ryktet om Raphael Mendes ännu mer, då han lanserade en videoserie med titeln ”What if Bruce Dickinson sang in other bands”. Mendes gjorde även covers av till exempel Megadeth, som blev väldigt omtyckta och spred sig snabbt. Dessa videor nådde Frontiers, som kontaktade Raphael och deras idé var att para ihop honom med musiker som kunde skapa fantastisk musik till hans röst.

”Musik är min passion, ett sätt att leva!” säger Mendes. ”Det har verkligen varit och fortsätter att vara en fantastisk upplevelse att arbeta med Icon Of Sin-albumet. Låtarna är så kraftfulla och det har väckt något i mig, som jag inte har känt på länge från ett Heavy Metal-album.”

Icon Of Sin:
Raphael Mendes – Sång
Sol Perez – Gitarr
Mateus Cantaleãno – Gitarr
Caio Vidal – Bas
CJ Dubiella – Trummor

Låtlista:
01. Icon Of Sin
02. Road Rage
03. Shadow Dancer
04. Unholy Battleground
05. Night Breed
06. Virtual Empire
07. Pandemic Euphoria
08. Clouds Over Gotham
09. Arcade Generation
10. Hagakure (Intro)
11. The Last Samurai
12. The Howling
13. Survival Instinct

 

NY VIDEO: Icon Of Sin – Night Breed 1

Anna Karlsson

Anna Karlsson

Skribent/Fotograf
RELATERADE ARTIKLAR
SENASTE NYHETERNA
VECKANS TOPPVIDEOS
ALLA NYHETER
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter