VECKANS TOPPNYHETER
VECKANS MEST DELADE
cats in space

NY VIDEO: Cats In Space – Listen To The Radio

För en vecka sedan släppte CATS IN SPACE nya singeln/videon ‘LISTEN TO THE RADIO’, tagen från deras senaste fjärde studioalbum ‘ATLANTIS’. 

Cats In Space? Vilka är det frågar du kanske dig. Medlemmarna må vara anonyma för den breda massan men faktum är att de var för sig har skapat musik som spänner över fem decennier i band som Sweet, ASIA, Mike Oldfield, Robin Trower, Ian Gillan, Bad Company, Moritz, If Only och T’Pau. Inte vilka rännstenskatter som helst med andra ord, utan som synes med några av Englands finare stamtavlor.


Sedan starten 2015 har bandet fått en hel del uppmärksamhet på hemmaplan. De två första kritikerrosade albumen ‘Too Many Gods’ (2015) och ‘Scarecrow’ (2017) låg båda topp 30 placerade på Storbritanniens nationella topplista samt topp 10 placerad på ‘Planet Rock’. Arenaturnéer som support till ikoniska band som Deep Purple, Status Quo och Thunder samt en storslagen spelning i Hyde Park med Phil Collins och Blondie har genererat lysande liverecensioner och en ständigt växande armé av trogna fans.

2018 släpptes ‘Cats Alive!’ (2018), dels för att upprätthålla momenum mellan studioalbum och dels som ett kvitto på bandets fantastiska förmåga att leverera live. Därefter släppte gruppen sitt djärvaste och mest äventyrliga album dittills – ‘Daytrip to Narnia’ som även det fick ett mycket fint mottagande. Den normalt reserverade Rob Evans”Powerplay Magazine” beskrev skivan som “…definitivt årets album, möjligen även decenniets”.

NY VIDEO: Cats In Space - Listen To The Radio 1

Sent i fjol släppte bandet fjärde verket ”Atlantis”. Lysande recensioner och nytillkomna fans utomlands (samt även på hemmaplan) har medverkat till att ”Atlantis” är den överlägset mest framgångsrika plattan hittills. ”Atlantis” gick direkt till nr 1′ på ”UK’s official breakers rock chart” under första utgivningsveckan och till nummer 53 på albumlistan. Atlantis markerar också debuten för bandets nya sångare Damien Edwards som ersätter Paul Manzi (numera i Sweet).

Om du gillar höga gitarrer, stora trummor, multitrackade körer och oförglömliga refränger med rötterna i sjuttiotalets klassiska brittiska rockscen och band som till exempel Queen, Sweet, The Who och Electric Light Orchestra ska du definitivt kolla in Cats In Space. Bandet har stora planer för framtiden så det finns all anledning att hålla sig uppdaterad om deras fortsatta förehavanden här på Rocknytt!

RELATERADE ARTIKLAR
SENASTE NYHETERNA
VECKANS TOPPVIDEOS
ALLA NYHETER
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter