VECKANS TOPPNYHETER

Rocknytt söker nya medarbetare

Brinner du för rockmusik och gillar att skriva eller fotografera?

Vi söker nu fler medarbetare.
JOBB
VECKANS MEST DELADE
VOLA

VIDEOPREMIÄR: VOLA – Straight Lines

Rocknytt är glada att kunna premiärvisa VOLA:s nya video “Straight Lines” som är hämtad från kommande skivan “Witness”.

Den genreöverskridande dansk-svenska kvartetten VOLA är tillbaka med sin nya platta “Witness” som ges ut på Mascot Records den 21 maj 2021.
“Witness” ges ut nästan tre år efter “Applause of a Distant Crowd”, där bandet grävde sig djupt ner för att undersöka hur vi distraheras i samhället bort från eftertänksamhet och synar hur våra mänskliga relationer har förändrats. Den nya plattan går ett steg längre och belyser brustna relationer på en samhällelig nivå. Slitningarna mellan ledare och följare som orsakas av maktmissbruk.


Bandet ger idag ut en fantastisk video för plattans öppningsspår “Straight Lines”, som vi  har äran att premiärvisa här på Rocknytt. Se den i spelaren nedan.
Så här funderar Mygind om låten. “Föreställ dig någon som är på flykt från myndigheterna. Det blir allt svårare för personen att hålla sig undan där textraden “running low on straight lines” kan ses som en metafor. Hen kan helt enkelt inte välja den enklaste vägen utan måste vara kreativ för att kunna fly. Om flykten sedan är på riktigt eller bara inuti personens huvud lämnar jag öppet. Det får lyssnaren avgöra.”

VOLA skrev låtarna till “Witness” efter de hade kommit hem från den framgångsrika Europa-turnén som huvudattraktion 2019. Många av gigen var utsålda. Det var avslutningen på två händelserika år där de även turnérat med Dream Theatre, Anathema, Katatonia, Haken, Monuments så väl som explosiva spelningar på Euroblast, Ramblin’ Man Fair, Radar Festival, Bloodstock, Damnation Fest, Tech Fest med flera.

Ständigt stämningsfulla, glider VOLA vidare endast ett andetag bort från ämnet med lyssnaren i ett järngrepp medan hen ser hur berättelsen utvecklar sig. Det är deras förmåga att skapa filmliknande sekvenser som låter en att vara en fristående betraktare men ändå engagerad i berättelsen som drar en djupare ner i dess vener.

VOLA består av:
Asger Mygind (sång/gitarr)
Martin Werner (klaviaturer)
Nicolai Mogenseh (bas)
Adam Janzi (trummor)

FÖLJ ROCKNYTT 2022 – Den bästa spellistan på Spotify för dig som vill upptäcka ny musik. Här får du det senaste inom Rock, Hårdrock, AOR och Metal. Spellistan har över 4000 följare och uppdateras flera gånger i veckan!
Effie Trikili

Effie Trikili

Skribent/Fotograf

Rocknytt söker nya medarbetare

Brinner du för rockmusik och gillar att skriva eller fotografera?

Vi söker nu fler medarbetare.
JOBB
RELATERADE ARTIKLAR
SENASTE NYHETERNA
VECKANS TOPPVIDEOS
ALLA NYHETER
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter

Copy link