VECKANS TOPPNYHETER
VECKANS MEST DELADE
FLER ARTIKLAR

NY VIDEO: Temperance – Start Another Round (acoustic)

2 Shares

Det symfoniska Metal-bandet Temperance gör en akustisk EP, ”Melodies Of Green And Blue”, som kommer den 19 februari. Den innehåller åtta låtar, varav två helt nya alster, ”Evelyn” och ”Paint The World”. Resterande sånger är akustiska versioner av spår från deras femte och senaste album ”Viridian”, som släpptes precis i början av året. Medlemmarna vill ge fansen en första smak av vad som kommer och har därför presenterat sin hitsingel ”Start Another Round” i en musikvideo.

Jag förväntade mig inget särskilt, men höll på att ramla av stolen till de första tonerna i sången. Överraskningen var positiv. Både melodin och videon är riktigt härlig. Här finns mängder av musikalitet, vänskap, energi och glädje. Man blir på bra humör helt enkelt.


Temperance består av fem personer från Italien, varav så många som tre stycken är sångare och turas om att sjunga, även inom samma låt. Det kanske låter rörigt, men så är inte fallet, utan det blir väldigt intressant. Bandet är skickligt, så de klarar av att hantera det på ett behagligt sätt och levererar mycket bra. Gruppen har många års erfarenhet och har turnérat i både Europa och Japan, samt även tillsammans med bland annat Nightwish, Tarja, samt Luca Turillis Rhapsody.

Sångerskan Alessia Scolletti säger: Att spendera tid tillsammans har aldrig varit så svårt som i år, det är därför som inspelningen av den här videon har varit roligare än någonsin och du kommer att märka det! “Start Another Round” har nu blivit en hymn, vårt hopp om bättre dagar framöver. En sång som bär ett så starkt budskap förtjänade en ny alternativ version. Fem personer omgiven av en varm atmosfär som påminner dig om “hemma”. Det handlar om att hitta din inre styrka, oavsett vad livet utsätter dig för.

Sångaren Michele Guaitoli tillägger: Vi har länge pratat om att spela in några av våra spår som akustiska versioner. Om man tänker på det, så är det såhär de flesta av våra låtar kommer till, det är Marco på gitarr eller jag på piano. Allt börjar akustiskt för oss innan vi gör materialet Metal.

Bandet förklarar betydelsen av EP-titeln med att grönt står för balans och harmoni, vilket vi får genom kombinationen av de tre sångarnas röster. Blå är färgen på förtroende och uppriktighet, som texterna innehåller. I och med ”Melodies Of Green And Blue” hoppas gruppen på att lyssnarna ska upptäcka flera nyanser av deras sound.

Temperance kommer att vara värd för en livestream på Napalm Records officiella Instagram-kanal den 18 december, där de svarar på frågor från fans och pratar om ”Melodies Of Green And Blue”, samt spelar låtar från EP’n live.

Temperance består av:
Alessia Scolletti – sång
Michele Guaitoli – sång & piano
Marco Pastorino – sång & gitarr
Luca Negro – Bas
Alfonso Mocerino – Trummor

Låtlista ”Melodies Of Green And Blue”:
1. Paint the World
2. Evelyn
3. Let It Beat
4. I Am the Fire
5. Nanook
6. Start Another Round
7. My Demons Can’t Sleep
8. Gaia

NY VIDEO: Temperance – Start Another Round (acoustic) 1

Anna Karlsson

Anna Karlsson

Skribent/Fotograf
RELATERADE ARTIKLAR
SENASTE NYHETERNA
VECKANS TOPPVIDEOS
ALLA NYHETER
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter