VECKANS TOPPNYHETER
VECKANS MEST DELADE
Stoneghost 09 by Will Ireland484

LÅTPREMIÄR: Stoneghost – Faceless Ghost

Stoneghost 09 by Will Ireland484
STONEGHOST’s nya låt “Faceless Ghost” kan nu streamas exklusivt genom Rocknytt.

Låten kommer att finnas med på bandets debutalbum “New Age Of Old Ways”, som släpps den 29 april via Mascot Records.

Den 29 april släpper alltså Stoneghost sitt debutalbum New Age Of Old Ways på Mascot Records men det var inte alldeles självklart att det blev så.


Bandets frontfigur tillika tatuerare Jason Smith minns tillbaka: ”Jag hade just blivit farsa och det kändes som att det inte fanns någon möjlighet att samtidigt satsa på bandet.”

Men innan bandet splittrades så bestämde man sig för att spela in en platta, en riktigt bra platta som ett slags testament över vad man åstadkommit. Man lade ner hela sin själ i arbetet med New Age Of Old Ways men när man väl var färdiga nådde plattan Mascot Records öron…

Bandet bildades i Bromley i södra London 2007 av Jason Smith (sång), Cris Finniss (trummor), Jamie Nash (bas) och Andrew Matthews (gitarr) under namnet Snakebite. Kvartetten gjorde sig snabbt ett namn som ett energiskt liveband med sin blandning av hardcore, metal och adrenalinpumpande rock.

2009 gjorde de en legendarisk spelning på Bloodstock-festivalen som slutade med att den 1500-man starka publiken stormade scenen! Följande år stod de på Ronnie James Dio-scenen på samma festival tillsammans med Opeth, Fear Factory, Children Of Bodom, Gojira och The Devin Townshend Project. Ryktet om bandet spred sig och 2012 lirade man på Wacken Open Air Festival och Metal Hammers Hammerfest IV.

Det var då som Jasons dilemma var som värst. ”Jag skrev Faceless Ghost vid den tiden,” berättar han. ”Den handlar om min dotter som just var på väg att födas. Jag kände mig orolig och rädd för ansvaret som ett barn innebär och gick i terapi en tid. Men trots att jag periodvis kände mig riktigt låg så blev det också en möjlighet att få rätsida på mig själv.”

När New Age Of Old Ways spelades in tog man hjälp av Russ Russell som tidigare jobbat med Napalm Death, Evile, Dimmu Borgir, Sikht och New Model Army. Låtarna behandlar ämnen som osäkerhet (Faceless Ghost), köttsliga lustar (The Devil’s Motion), mardrömmar från barndomen (All They Need Is A Light), mytologi (Raynardine), trots (The Sound Remains), reflekterande (Sleeper), irritation (Your Trigger, My Finger), emotionell turbulens (Third Degree) och civilisationen (Let Sleeping Beasts Lie).

Som liveband är Stoneghost något alldeles extra och medlemmarna rör sig kors och tvärs över scenen och krockar ibland. Energin och aggressiviteten är påtaglig och det har hänt att bandmedlemmar slagits under spelningar! ”Ja, det har hänt,” säger Jamie eftertänksamt och fortsätter. ”Men det har inte gjort oss till fiender utan mer till bröder.” Cris tillägger; ”Vi har blivit ovänner och sedan samsats igen och varit med om så otroligt mycket tillsammans så jag tror inte det finns något som kan få oss att splittras.”

New Age Of Old Ways är en omstart för Stoneghost som kommer att föra ett jävla liv och det på hög volym!

FÖLJ ROCKNYTT 2022 – Den bästa spellistan på Spotify för dig som vill upptäcka ny musik. Här får du det senaste inom Rock, Hårdrock, AOR och Metal. Spellistan har över 4000 följare och uppdateras flera gånger i veckan!
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

Chefredaktör och grundare av Rocknytt

Rocknytt söker nya medarbetare

Brinner du för rockmusik och gillar att skriva eller fotografera?

Vi söker nu fler medarbetare.
JOBB
RELATERADE ARTIKLAR
SENASTE NYHETERNA
VECKANS TOPPVIDEOS
ALLA NYHETER
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter

Share via
Copy link