VECKANS TOPPNYHETER

NY LÅT: Noice – I Natt E Hela Stan Vår

NoIcE följer upp första halvan av deras utsålda succéturné och nya albumet Gustavsberg, med släppet av minialbumet Tillbaka till framtiden lagom till att andra halvan av turnén drar igång. På albumet finns några av bandets populäraste låtar som de spelar live på turnén i nyinspelade versioner med Charlie Grönvall på sång. Skivan har funnits med som en exklusiv produkt i bandets merch under hösten och släpps nu officiellt både på CD och digitalt.

– “Vi har fått mycket fint mottagande nu under vår turne, inte minst för vår nya sångare/gitarrist Charlie och keyboardist John. Det kändes riktigt kul att få spela in några av de gamla hitsen i den nya uppsättningen,” säger bandet NoIcE.

Efter de ikoniska albumen Tonårsdrömmar och Bedårande barn av sin tid som NoIcE fick ett massivt genombrott med 1980, och Det ljuva livet året därpå, dröjde det 14 år till nästa utgivning med nyskrivet material. Då i form av albumet Vild vild värld som släpptes under, den för många överraskande, succéturnén 1995. 28 år senare, 2023, släpptes albumet Gustavsberg och nu, ett år senare, följer NoIcE upp med Tillbaka till framtiden. Mycket vatten har runnit under broarna sedan 1995, och två av gruppens original medlemmar, Hasse Carlsson och Freddie Hansson har gått ur tiden.

Idag består NoIcE av originalmedlemmarna Peo Thyrén, bas och sång, samt Robert Klasen, trummor. Charlie Grönvall, som spelade förste NoIcE-sångaren Hasse Carlsson i NoIcE Rockmusikalen, är ny sångare och gitarrist i bandet, och sättningen blir komplett med keyboardisten John Persson.

Charlie Grönvall delar med sig av sin upplevelse: “Det har varit obeskrivligt häftigt att få komma ut och köra dessa tidslösa noicehits för alla fansen, och det är så galet kul att de nu även finns i inspelad version. Jag har sedan start känt mig hemma i att sjunga NoIcE, men det är klart man inledningsvis ändå undrar hur fansen kommer ta emot ens sätt att framför låtarna på. Jag har fått så mycket uppskattning och fina ord från fansen vilket betyder enormt mycket för mig. Det är en ära att framföra dessa fantastiska låtar.”

Bandet har fått ett mycket stort uppsving under de senaste åren, vilket beror på flera saker. Det har bland annat skrivits flera böcker om NoIcE, inte minst Peo Thyrén egen Från NoIcE till nu – Du lever bara en gång. Över en miljon tittare har sett SVT:s dokumentär och NoIcE, och musikalen om bandets historia har blivit en succé band både kritiker och publik i Stockholm och Malmö.

– ”NoIcE har inte varit så här stora sedan 1981. Det känns helt overkligt att det har kunnat bli så efter allt som har hänt och efter så många år” säger musikern och grundaren Peo Thyrén.

NOICE STORA KONSERTHUSTURNÉ 2023/24
2024-03-01 Kulturens Hus, Luleå
2024-03-02 Sara Kulturhus, Skellefteå
2024-03-03 Folkets Hus Idun, Umeå
2024-03-15 Stadsteatern, Falköping
2024-03-16 Folkets Hus, Motala
2024-03-22 Culturum, Nyköping
2024-03-23 Gummifabriken, Värnamo
2024-04-12 Crusellhallen, Linköping
2024-04-13 UKK, Uppsala

FÖLJ ROCKNYTT 2023 – Den bästa spellistan på Spotify för dig som vill upptäcka ny musik. Här får du det senaste inom Rock, Hårdrock, AOR och Metal. Spellistan har över 4000 följare och uppdateras flera gånger i veckan!

FLER NYHETER
VECKANS TOPPVIDEOS
ALLA NYHETER
Rocknytt

Tipsa oss om nyheterROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER