VECKANS TOPPNYHETER

NY LÅT: Krim – When You Cry

Svenska rockbandet KRIM har släppt singeln ”When You Cry”. Låten som flörtar med Nine Inch Nails drivande energi och Stone Temple Pilots harmonik beskriver en känslomässig resa inombords om destruktiv, omöjlig kärlek.

KRIM bildades 1996 och hämtar sina influenser från många håll; dansmusik, grunge, klassisk hårdrock och kammarmusik, som var och en spelar en roll i skapandet av bandets sound. Resultatet är en distinkt stil som bygger på en kombination av medryckande refränger, tunga gitarriff, maffiga stråkar och känslomässig sång.

Bandet som från början hette Custom var verksamma 1996-2006 har spelat på stora scener runt om i världen så som Brixton Academy i London och den legendariska klubben CBGB’S i New York. Dessutom har man kunnat se dem på Hultsfredsfestivalen och mitt i den snöbeklädda backen i Hemsedal under en Big Air-tävling.

Bandet började spela in sitt debutalbum 2001 och hann släppa en fysisk singel innan ”skivbolagsdöden” började härja världen över. Skivbolaget de var signade till gick i graven och bandets då färdiga album hann aldrig se dagens ljus.

Låtar som spelades in mellan 2001-2005 kommer nu att släppas som singlar, en efter en, första måndagen i varje månad. Tolfte månaden släpps ett album med totalt 16 låtar. Första singeln “When You Cry” släpps måndagen den 6 november på alla större streamingtjänster.
Bland låtarna som släpps finns så väl en cover på Justin Timberlake och ett samarbete med Max Martin. Låtarna är inspelade i olika studios runt om i Stockholm, bland annat Polar Studios, Soundtrade, Decibel och Toytown Studios. Legendarerna Stefan Glaumann har mixat och Sanken Sandqvist har producerat.

FÖLJ ROCKNYTT 2023 – Den bästa spellistan på Spotify för dig som vill upptäcka ny musik. Här får du det senaste inom Rock, Hårdrock, AOR och Metal. Spellistan har över 4000 följare och uppdateras flera gånger i veckan!

FLER NYHETER
VECKANS TOPPVIDEOS
ALLA NYHETER
Rocknytt

Tipsa oss om nyheterROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER