VECKANS TOPPNYHETER

NY LÅT: Dream Drop – Fold Under Pressure

Det Göteborgsbaserade alternativa emo- och metalbandet Dream Drop har gjort succé runt om i Europa sedan livescenen gjorde comeback efter slopade pandeminrestriktioner.

Bandet har varit förband till Blood Command i Köpenhamn, Helsingfors och Stockholm och har precis kommit tillbaka från en lång turné tillsammans med Smash Into Pieces och STARSET. Tack vare en konstant närvaro på sociala medier och tät kontakt med sitt community, visar bandet ett tydligt kreativt tänk som krävs för att fånga omvärldens uppmärksamhet.

Parallelt med turnerandet har Dream Drop färdigställt sitt andra studioalbum ‘ACNE SUPERSTAR’ som släpps i november i 2023. Albumet är en hyllning till tonåren. Bandet har nu släppt det tredje kapitlet ‘Fold Under Pressure’, en perfekt blandning mellan rock och metal. Låten som skrevs högt upp i de norska fjällen är glädjefylld och bandet berättar själva att de kände sig “på toppen av världen” under tiden låten skapades.

“Fold Under Pressure är en hyllning till Arctic Monkeys som tog väldigt lång tid att skriva, refrängen var det som blev klart absolut sist av allt på hela skivan eftersom att vi inte kunde hitta några bra melodier. Den är också låten som lyftes mest från demo till studioversionen” – Dream Drop

FLER NYHETER
VECKANS TOPPVIDEOS
ALLA NYHETER
Rocknytt

Tipsa oss om nyheterROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER