VECKANS TOPPNYHETER

NY LÅT: Mimikry – Vinnare

Mimikry – Sveriges punkigaste rockband – släpper “Vinnare”, bandets andra singel 2023.

Bandets frontman, Hjalle Östman, berättar om texten till låten:
”Vinnare är sång för alla misfits där ute. En sång för alla som känt eller känner att de inte passar in. Stå ut och gå din egen väg, för vad människor än påstår så är du en vinnare.”

Den 8 mars, på internationella kvinnodagen, släpptes singeln med den drabbande titeln ”Emma vet att hon ska dö”; Mimikrys musikaliska manifestering för att belysa mäns våld mot kvinnor och en uppmaning till alla män att sluta se bort.
Den 12 maj släpper Mimikry en femspårig vinyl med titeln “Det finns hur många svin som helst”.
Bandet har några datum kvar på sin välbesökta vårturné. Missa inte!

14 april – Göteborg, Pustervik
15 april – Malmö, Plan B
12 maj – Sandviken, Bolaget Live
13 maj – Sundsvall, Pipeline
25 maj – Close-Up Båten

Mimikry kan konsten att skapa rockigt punkiga klassiker i udda förpackning. Ingen idé är för galen, inget samarbete för udda – det pågår ett ständigt skapande, en ständig rörelse framåt. Det fick vi verkligen bevis på i och med släppet av dubbel-CD:n/dubbel-LP:n “Splitter” och därtill hörande videos i april 2021. Albumet samlade ihop 25 låtar som gavs ut en gång i månaden och gjorde stor succé.

FÖLJ ROCKNYTT 2023 – Den bästa spellistan på Spotify för dig som vill upptäcka ny musik. Här får du det senaste inom Rock, Hårdrock, AOR och Metal. Spellistan har över 4000 följare och uppdateras flera gånger i veckan!

FLER NYHETER
VECKANS TOPPVIDEOS
ALLA NYHETER
Rocknytt

Tipsa oss om nyheterROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER