VECKANS TOPPNYHETER
VECKANS MEST DELADE

NY LÅT: FLOAT. – In Gloom

FLOAT. är en göteborgsbaserad metalgrupp som i nuläget består av tre personer. Projektet startades 2021 av Christian Johansson (rytmgitarrist + låtskrivare) och Mathias Millblad (leadgitarrist). Sedan start har projektet haft olika medlemmar som testat och gått vidare av olika anledningar. 
Bandets inspiration för sitt sound grundar sig mycket i “gothenburgsound”. In Flames är en inspiration till de melodiösa inslagen i låtarna. Samtidigt mixar bandet ihop detta med tunga riff som härstammar lite mer från “American metal”, exempelvis Lamb of god, Pantera etc.
När sångaren Eric hoppade med så anammade FLOAT. en del av hans personliga smak. Som ett fan av metalcore och den “modernare” tappningen av metal tillför han sång med touch av metalcore medan de andra bidrar med tunga riff i verser och mainriff, samt en del melodiska partier då de har mycket kärlek för den lite tidigare och mer klassiska varianten av metal.
FLOAT. är ett nytt band som under tiden som de försöker finna alla fasta medlemmar satsar seriöst på att i nuläget skapa och producera bra musik.
In Gloom är bandets tredje singel och den andra låten som blev skriven under detta projektets namn. Låten är robust, tung, mörk och har mycket aggression men ändå en liten tvist där refrängerna övergår till en hoppande, gungande, sjunga-med-vänlig rytm. Låten skrevs instrumentaliskt annorlunda från början men efter Erics inträde anpassades låten för att bättre passa hans sång.
Lyssna på In Gloom här:

FÖLJ ROCKNYTT 2023 – Den bästa spellistan på Spotify för dig som vill upptäcka ny musik. Här får du det senaste inom Rock, Hårdrock, AOR och Metal. Spellistan har över 4000 följare och uppdateras flera gånger i veckan!

RELATERADE ARTIKLAR
SENASTE NYHETERNA
VECKANS TOPPVIDEOS
ALLA NYHETER
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖRNina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIGMange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIERTipsa oss om nyheterROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT