VECKANS TOPPNYHETER
VECKANS MEST DELADE

NY LÅT: Craneium – Sands of Gold

Med tre album i ryggen, och 100-talet spelningar runt om Skandinavien och Europa med bland annat Skaeckoedlan ochMars Red Sky, så har bandet från finska Turku under sin dryga 10 aktiva år hunnit skapa sig ett gediget rykte inom rockscenen.

Nu kommer Craneium med en uppföljande singel, skriven under samma session som det hyllade albumet Unknown Heights, från 2021.


På den nya singeln Sands of Gold så visar bandet ingen pardon med sin väloljade stonerrock. Fuzziga gitarriff har släpats genom det grovkorniga gruset, och sedan blivit stöpta i den psykedeliska ådra som genomsyrar bandet ut till fingerspetsarna. Tillsammans så skapar detta maskineri en perfekt symbios av lättsamhet och tyngd.

Detta säger Craneium själva om Sands of Gold:
“Vi blev inspirerade av den spanske revolutionären Buenaventura Durruti. Ett citat från honom ledde oss till låtraden ‘we all must do our part / got a new world here in our hearts’. För oss så handlar det om att tro på sin sak och sina visioner även när det ibland ser mörkt ut. Det är något som vi alla kan behöva mer av.”

Annons:

Sands of Gold är inspelad i V.R. Studio i Åbo tillsammans med Joona Hassinen från Studio Underjord.

Lyssna på Sands of Gold av Craneium här:

 

FÖLJ ROCKNYTT 2023 – Den bästa spellistan på Spotify för dig som vill upptäcka ny musik. Här får du det senaste inom Rock, Hårdrock, AOR och Metal. Spellistan har över 4000 följare och uppdateras flera gånger i veckan!

RELATERADE ARTIKLAR
SENASTE NYHETERNA
VECKANS TOPPVIDEOS
ALLA NYHETER
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖRNina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIGMange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIERTipsa oss om nyheterROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT