VECKANS TOPPNYHETER
VECKANS MEST DELADE

NY LÅT: The Hip Priests – Chasing Death

27:e januari släpps singeln Chasing Death, en tvättäkta rock’n’roll-låt om självförstörelse och självsabotage. The Hip Priests beskriver det själva som att den centreras kring en berättelse fylld av last och överdrifter. De fortsätter:

“Det är en berättelse om en persons resa, efter att ha köpt en enkelbiljett till det största tågvraket av dem alla. De gamla färgstarka ämnena sex, droger, och rock’n’roll finns med i texterna, och man skulle kunna tolka det som att det berättas ur ett reflekterande perspektiv. Som om det är Bacchus eller Dionysos som sitter på ett sunkhak och funderar över 200 års fest och bortkastad tid, precis när han får en ny kanna vin och blir inbjuden till nästa Toga-orgie. Är det självbiografiskt? Är det ett firande eller medlidande? Hjälte eller ett rock-misslyckande? En dödslängtan eller en omfamning av livet? Det är upp till lyssnaren att bestämma!”

Låten Chasing Death är tagen från albumet Roden House Blues som släpps 5 maj genom The Sign Records. The Hip Priests åker även ut på en extensiv turné i Europa och UK under våren. Sedan bandet grundades 2006 har The Hip Priests släppt ett trettiotal 7″ singlar, fyra album, två samlingsalbum och tre EP:s på olika oberoende bolag från hela Europa och USA.

Lyssna på Chasing Death här:

FÖLJ ROCKNYTT 2023 – Den bästa spellistan på Spotify för dig som vill upptäcka ny musik. Här får du det senaste inom Rock, Hårdrock, AOR och Metal. Spellistan har över 4000 följare och uppdateras flera gånger i veckan!

RELATERADE ARTIKLAR
VECKANS TOPPVIDEOS
ALLA NYHETER
Rocknytt

Tipsa oss om nyheterROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER