VECKANS TOPPNYHETER
VECKANS MEST DELADE

NY LÅT: Luna Kills – Here For The Drama

Alternativa rockbandet Luna Kills fångade folks uppmärksamhet för ett år sedan med sina släpp i Finland såväl som utomlands. Singlar från det senaste albumet “Not to be bitter, but it helps” fick radiotid, placerade sig på spotifylistor och en av de största rock-/ metalltidningarna Loudwire valde “Honeytrap” till sina spellistor. Nya singeln “Here For The Drama” har ett uppdaterat rocksound medan texterna tar itu med internetkulturens brutalitet.

”Efter det förra albumet var våra känslor fortfarande väldigt tunga och trötta av den rådande världssituationen och när vi scrollade igenom sociala medier kändes det som att folk tappade verklighetsuppfattningen och känslan av empati mot andra. Vi kände oss bara så trötta och arga, det var då låten började strömma ut, säger sångerskan Lotta Ruutiainen.


”Texterna handlar om att människor inte förstår hur internet är lika verkligt som världen vi lever i. Om du skriver dumma saker på nätet förlorar du snabbt ditt jobb på grund av det. Människor tar inte ansvar för vad de har sagt och om det inte händer dig så händer det säkert någon annan. Jag funderar också över våldtäktskultur i texterna, hur vissa människor bara kan önska sexuellt våld eller ta livet av någon, och då undrar samma människor varför alla attackerar dem för det. Även om man är på internet så finns det riktiga människor bakom skärmarna”, tillägger Lotta.

Luna Kills är:

Lotta Ruutiainen – sångerska

Samuli Paasineva – gitarr

Lassi Peltonen – bas

Dennis Hallbäck – trummor

 

RELATERADE ARTIKLAR
SENASTE NYHETERNA
VECKANS TOPPVIDEOS
ALLA NYHETER
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter

Copy link