VECKANS TOPPNYHETER
VECKANS MEST DELADE

NY LÅT: Spit It Out! – Hear, See & Say No Evil

Den nya singeln från Spit It Out!, “Hear, See & Say No Evil”, är från en inspelning gjord 1995. Den har dock inte släppts förrän nu.

En högenergilåt med mycket driv. Texterna beskriver den psykotiska värld vi lever i och hur det kan vara svårt att välja väg. Men det finns alltid en strävan efter att följa de tre kloka aporna, dvs. Hör, se & säg inget ont.

“You’re talkin’, with no mind, You’re actin’, like a blind”

Spit It Out! grundades sent 1990 efter att ha återvänt till Varberg, Sverige efter att ha bott i Los Angeles, CA under 1989-90. De spelade in vid ett antal tillfällen i Tuff-studios i Göteborg och släppte singel 1991 och en CD i början av 1993. Efter detta och några förändringar i line-upen blev musiken lite tyngre och bandet gick in i Recordia Studios 1995. Denna inspelning nämns kort i Janne Starks “The Encyclopedia of Swedish Hard Rock & Heavy Metal”.

Bandet har legat på is sedan 1999 men  är fortfarande vänner. Man vet aldrig, det är inte omöjligt att de kan göra något ihop i framtiden…

NY LÅT: Spit It Out! - Hear, See & Say No Evil 1
Spit It Out! Photo – Roger Sandberg

FÖLJ ROCKNYTT 2023 – Den bästa spellistan på Spotify för dig som vill upptäcka ny musik. Här får du det senaste inom Rock, Hårdrock, AOR och Metal. Spellistan har över 4000 följare och uppdateras flera gånger i veckan!

RELATERADE ARTIKLAR
VECKANS TOPPVIDEOS
ALLA NYHETER
Rocknytt

Tipsa oss om nyheterROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER