VECKANS TOPPNYHETER
VECKANS MEST DELADE

NY LÅT: Southside Café – Hit Parade

Southside Cafés nya singel Hit Parade – en ilsken kommentar till samhällsutvecklingen och en spännande försmak på det kommande albumet “For Currents and the Tide”.

“Let ́s start a revolution. Let ́s spin their heads around and in the midst of confusion, seize the crown.
Let ́s make a public announcement. Let ́s run for president. Deny the facts and shred the documents”

Southside Café skräder inte orden i den nya singeln Hit Parade. Låten skrevs för ganska precis ett år sedan som en sorts machiavellisk kommentar till tumultet efter det amerikanska valet, men låten är minst lika aktuell idag, säger bandets sångare Anders Ljung. Det verkar inte längre finnas några gränser för vad vissa makthavare är beredda att göra för att behålla makten. Vi brukar ofta vara personliga i våra texter, men denna gång kunde vi inte sitta tysta.

Hit Parade är en försmak på det kommande albumet “For Currents and the Tide” som släpps i april. Musiken är mörkare än tidigare, vilket mycket beror på att plattan spelats in under den pågående Corona-pandemin. De tio låtarna är i mångt och mycket en dagbok och en spegling av privata händelser, känslor och tankar som präglat bandets två medlemmar under en lång tid av isolering på den skånska landsbygden.

Southside Café är en rockgrupp från Malmö bestående av sångaren Anders Ljung och gitarristen/ producenten Johan R Norberg. De släppte sitt andra album “Ghosts” i april 2019.

NY LÅT: Southside Café - Hit Parade 1

FÖLJ ROCKNYTT 2023 – Den bästa spellistan på Spotify för dig som vill upptäcka ny musik. Här får du det senaste inom Rock, Hårdrock, AOR och Metal. Spellistan har över 4000 följare och uppdateras flera gånger i veckan!

RELATERADE ARTIKLAR
VECKANS TOPPVIDEOS
ALLA NYHETER
Rocknytt

Tipsa oss om nyheterROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER