VECKANS TOPPNYHETER
VECKANS MEST DELADE

NY LÅT: Southside Café – Hit Parade

Southside Cafés nya singel Hit Parade – en ilsken kommentar till samhällsutvecklingen och en spännande försmak på det kommande albumet “For Currents and the Tide”.

“Let ́s start a revolution. Let ́s spin their heads around and in the midst of confusion, seize the crown.
Let ́s make a public announcement. Let ́s run for president. Deny the facts and shred the documents”


Southside Café skräder inte orden i den nya singeln Hit Parade. Låten skrevs för ganska precis ett år sedan som en sorts machiavellisk kommentar till tumultet efter det amerikanska valet, men låten är minst lika aktuell idag, säger bandets sångare Anders Ljung. Det verkar inte längre finnas några gränser för vad vissa makthavare är beredda att göra för att behålla makten. Vi brukar ofta vara personliga i våra texter, men denna gång kunde vi inte sitta tysta.

Hit Parade är en försmak på det kommande albumet “For Currents and the Tide” som släpps i april. Musiken är mörkare än tidigare, vilket mycket beror på att plattan spelats in under den pågående Corona-pandemin. De tio låtarna är i mångt och mycket en dagbok och en spegling av privata händelser, känslor och tankar som präglat bandets två medlemmar under en lång tid av isolering på den skånska landsbygden.

Southside Café är en rockgrupp från Malmö bestående av sångaren Anders Ljung och gitarristen/ producenten Johan R Norberg. De släppte sitt andra album “Ghosts” i april 2019.

NY LÅT: Southside Café - Hit Parade 6

RELATERADE ARTIKLAR
SENASTE NYHETERNA
VECKANS TOPPVIDEOS
ALLA NYHETER
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter

Copy link