VECKANS TOPPNYHETER
VECKANS MEST DELADE
FLER ARTIKLAR
Royal Punch Club

NY LÅT: Royal Punch Club – Across The Water

1 Shares

Det svenska bandet Royal Punch Club har släppt en ny singel.

Låten “Across The Water” sticker ut lite från deras tidigare låtar. Det är en kraftfull och filmisk låt där den akustiska gitarren och sången ackompanjeras av smäktande stråk i ett storslaget ljudlandskap. Episk men ändå intim. Debut EP’n  “Welcome To Royal Punch Club” släpptes i juni 2020 och trots att pandemin stängt ner alla möjligheter till att spela live har deras musik ändå blivit spelad världen över.


Alternativrockbandet Royal Punch Club från Alingsås består av Mats Lilja, sång och gitarr, Sigvard Järrebring, gitarr, stråkar och bakgrundssång, Björn Henriksen, bas, och Johan Nyman, trummor. Bandet hämtar mycket av sin inspiration från grungen, punkrocken och hårdrocken, men också från pop och klassisk musik. Eftersom bandets influenser kommer från många olika delar av musikens spektrum är det inte alldeles lätt att placera deras låtar i en särskild genre. Två av medlemmarna spelade tidigare i bandet KRIM, som bland annat jobbade med Sanken Sandqvist, Stefan Glauman m.fl.

Medlemmarna har alla lång och gedigen erfarenhet av ett flertal musikgenrer både som artister och låtskrivare. Mats och Sigvard har spelat på legendariska klubben CGBG i New York och på O2 Brixton Academy i London, när de var del av bandet Krim. De har också samarbetat med en mängd musiker och producenter genom åren, några av dem mycket välkända. Bland annat skrev Mats och Sigvard 2011 låten “Cause I am” tillsammans med bland andra Max Martin och Alexandra Talomaa.

Lyssna på Across The Water här!

FÖLJ ROCKNYTT 2022 – Den bästa spellistan på Spotify för dig som vill upptäcka ny musik. Här får du det senaste inom Rock, Hårdrock, AOR och Metal. Spellistan har över 4000 följare och uppdateras flera gånger i veckan!

RELATERADE ARTIKLAR
SENASTE NYHETERNA
VECKANS TOPPVIDEOS
ALLA NYHETER
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter