VECKANS TOPPNYHETER
Southside Café

NY LÅT: Southside Café – New Years Day (Revisited)

Den 20 november släpper skånebaserade bandet Southside Café singeln New Year’s Day (Revisited). Låten är en duett mellan Anders Ljung, sångare i Southside Café, och Jakob Samuel (ex The Poodles, Talisman).

För Johan R Norberg, gitarrist och producent i Southside Café, är samarbetet med Jakob Samuel extra roligt.

– Jag och Jakob växte upp tillsammans. Vi lärde oss spela rock i samma band, Yale Bate. Vi gjorde våra första turnéer ihop och spelade in våra första skivor. 1988 vann vi Rock-SM. Sedan gick vi skilda vägar. Jakob blev rockstjärna och jag gjorde karriär på universitetet. Idag är jag professor i idrottsvetenskap. Att ha Jakob i studion kändes fullständigt naturligt – trots att det var 30 år sedan sist.
jakob samuel
Låten New Year’s Day (revisited) är skriven som en modern nyårslåt i en samhällsutveckling som oroar. Den tar upp aktuella frågor som miljön, sociala problem och politiska konflikter.

– Låtens budskap är att vi alla måste ta vårt ansvar för att vända samhällsutvecklingen. Vi måste lova varandra att göra 2021 till ett bättre år än 2020, säger Anders Ljung, sångare i Southside Café.

Musikaliskt är låten inspirerad av Bach, The Beatles och 1970-talets glam-scen med artister som David Bowie, T Rex och Roy Wood.

FÖLJ ROCKNYTT 2023 – Den bästa spellistan på Spotify för dig som vill upptäcka ny musik. Här får du det senaste inom Rock, Hårdrock, AOR och Metal. Spellistan har över 4000 följare och uppdateras flera gånger i veckan!

FLER NYHETER
VECKANS TOPPVIDEOS
ALLA NYHETER
Rocknytt

Tipsa oss om nyheterROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER