www.rocknytt.net

Senaste nyheterna från rockvärlden

Artiklar av:

Tobias Andersson

Inför Sweden Rock 2018: Intervju med Sky High

Vi fortsätter med intervjuserien ”Inför Sweden Rock 2018”. Nästa band ut är Sky High där Rocknytts Tobias Andersson fick ställa några frågor till bandets frontman Clas Yngström.

Inför Sweden Rock 2018: Intervju med Spiral Skies

Vi fortsätter med intervjuserien ”Inför Sweden Rock 2018”. Nästa band ut är Spiral Skies där Rocknytts Tobias Andersson fick ställa några frågor till bandets sångerska Frida Eurenius och deras gitarrist Dan Svanljung.

Slayer

Slayer äntrar svensk mark – för sista gången

Ikoniska Slayer tar farväl efter nästan 40 år som thrash metal-giganter. För bandets sista turné gör de ett stopp i Sverige och kommer till Hovet i Stockholm den 5 december. Med sig som special guests har de inga mindre än Lamb of God, Anthrax och Obituary!

Spiders – Killer Machine

Att retrorocken har fått sig en renässans råder det ingen som helst tvekan om. Förträffliga och hårt garagerockande Spiders är en av dem som med skicklighet har förvaltat genren väl.

Saffire – Where The Monsters Dwell

Deras tredje fullängdare är ett finfint hantverk med ett flertal varierande spår. Som helhet känns allt mer helgjutet än deras två tidigare plattor.

Inför Sweden Rock 2018: Intervju med Gaupa

Vi fortsätter med intervjuserien ”Inför Sweden Rock 2018”. Nästa band ut är Gaupa där Rocknytts Tobias Andersson fick ställa några frågor till bandets sångerska Emma Näslund och gitarristen Daniel Nygren.

Inför Sweden Rock 2018: Intervju med Gain Eleven

Vi fortsätter med intervjuserien ”Inför Sweden Rock 2018”. Nästa band ut är Gain Eleven där Rocknytts Tobias Andersson fick ställa några frågor till bandets gitarrist och sångare David Flognman.

Killswitch Engage hoppas på albumsläpp sent 2018

Metalcorebandet är i full färd med arbetet med ett nytt album. De hoppas på att arbetet med skivan är färdigt till sommaren för en preliminär release innan 2018 når sitt slut.

Tribulation – Down Below

Tro det eller ej. Men ”Down Below” har ett vassare bett än Tribulations tidigare fullängdare. En särpräglad vampyrvals värt att dö för.

motorhead lemmy taylor clarke484

”Fast” Eddie Clarke död

Motörheads forne gitarrist har i dag avlidit i sviterna av en lunginflammation. Han blev 67 år gammal.

Årets bästa enligt Tobias Andersson

Det är dags att titta tillbaka på året som gått. Vi har valt ut de absolut bästa albumen, låtarna mm och rangordnat dem. Här är årets bästa enligt Tobias Andersson.

The Parity Complex – The Parity Complex

Ännu ett alternativrockande och kaxigt band som växt fram i kölvattnet av Bring Me The Horizon och diverse metalcoremusik? Kanske ger de det intrycket vid första anblicken – men skenet bedrar. För så banalt är det inte även om deras influenser är lite övertydliga emellanåt. Kreativiteten flödar och kvalitéerna är många, allt från de komplexa

”Ibland kan känslan av att möta rädsla och demoner vara något positivt” – intervju med Sverigeaktuella Taylor Momsen

Trots att det är fem år sedan Taylor Momsen lade sin skådespelarkarriär på hyllan och – enligt henne själv – flydde iväg med sitt rockband The Pretty Reckless på heltid, har de ännu inte besökt Sverige. Förens nu.
– Ärligt talat var det längesen jag var så här exalterad av att få besöka nya länder, berättar hon.

Tribulation släpper nytt

Tribulation-fans har mycket att se fram emot i vinter. Snart släpper de inte bara nytt album, utan även en ny ep.

scott-ian-01

Scott Ian släpper ny bok

Anthrax välkände gitarrist är på väg med sin andra bok som släpps redan i december.

Marilyn Manson – Heaven Upside Down

Liksom tidigare hänger Brian Warners David Bowiekomplex i luften och den tungsinta estetiken är intakt. Ingen nytändning. Men Marilyn Manson har inte tappat fokus och går fortfarande att lita på.

Thirty Seconds To Mars till Sverige

Jared Leto är superstjärnan som är lika fantastisk på filmduken som på scen. Med sitt band Thirty Seconds To Mars (med brodern Shannon Leto och Tomo Miličević) har Leto skördat enorma framgångar – långt utanför hemstaden Los Angeles. Senaste singeln ”Walk On Water” från kommande albumet är en i raden av succéer från trion som kommer till Sverige.

Honningbarna till Sverige

Med ett nytt album i ryggen besöker de norska punkrockarna Sverige för tre spelningar.

Myrkur – Mareridt

Inramningen är kanske mer lättillgänglig än tidigare ”M” (2015), men utan att Bruun säljer ut sig själv. Ett perfekt soundtrack till John Bauers illustrationer eller Ingmar Bergmans mörkaste verk.

X