Kee Of Hearts - Kee Of Hearts

Kee Of Hearts – Kee Of Hearts

När jag recenserade senaste plattan med Kee Marcello "Scaling Up", så klagade jag lite på att han inte använde sig av en riktig sångare och utomstående producent. Vips så dyker Kee Of Hearts upp som ett brev på posten.
Nozanopra - Peace In Our Hearts

Nozanopra – Peace In Our Hearts

CD, nozanopra
Lider du av ett ständigt sug efter nytt material från Rainbow eller gillar du Moahni Moahna´s plattor? Då kan Nozanopra faktiskt vara något för dig.
NY VIDEO: Annihilator - Twisted Lobotomy

NY VIDEO: Annihilator – Twisted Lobotomy

annihilator, Videos
Kanadensiska thrash-veteranerna Annihilator med Jeff Waters i spetsen har precis släppt videon till låten "Twisted Lobotomy".
The Haunted - Strength In Numbers

The Haunted – Strength In Numbers

CD, the haunted
The Haunted har blandat och gett rent stilmässigt under sina 19 år som skivsläppande band. Något som de aldrig har tullat speciellt mycket på är dock kvaliteten, som har varit genomgående god ända sedan starten.
NY LÅT: Steelheart - Come Inside

NY LÅT: Steelheart – Come Inside

Steelheart med sångaren/musikern Miljenko Matijevic i spetsen, har precis släppt singeln "Come Inside".
NY VIDEO: Savage Messiah - Hands Of Time

NY VIDEO: Savage Messiah – Hands Of Time

savage messiah, Videos
Det Londonbaserade metalbandet Savage Messiah har nyligen släppt videon till nya singel "Hands Of Time".
Liverecension: Hammerfall - Sabaton Open Air 2017-08-18

Liverecension: Hammerfall – Sabaton Open Air 2017-08-18

Årets kungar av Sabaton Open Air blev vare sig Sabaton eller Carl XII. Nä, Lugnets obestridbara regenter var och förblev Hammerfall.
Liverecension: Dirkschneider - Sabaton Open Air 2017-08-18

Liverecension: Dirkschneider – Sabaton Open Air 2017-08-18

Det finns de som klagar på att Udo Dirkschneider fortfarande turnerar med bara Accept-låtar i sin setlist. Jag tillhör inte av dem, trots att jag håller U.D.O´s låtskatt riktigt högt.
Liverecension: Lancer - Sabaton Open Air 2017-08-19

Liverecension: Lancer – Sabaton Open Air 2017-08-19

Jag hade gärna sett lite mer show under spelnings gång, men jag fick i alla fall höra låtarna framförda på ett bra sätt.
Liverecension: Freedom Call - Sabaton Open Air 2017-08-17

Liverecension: Freedom Call – Sabaton Open Air 2017-08-17

Jag började lyssna på Freedom Call redan i början av 2000-talet, men detta var min allra första live-erfarenhet av bandet.
Liverecension: Pain - Sabaton Open Air 2017-08-17

Liverecension: Pain – Sabaton Open Air 2017-08-17

Styrkan i bandet är också dess enda svaghet. Likt andra band i genren till exempel Rammstein, så är låtarna tunga och medryckande.
Liverecension: ShadowQuest - Sabaton Open Air 2017-08-17

Liverecension: ShadowQuest – Sabaton Open Air 2017-08-17

Med ett klanderfritt framförande (som jag hade förväntat mig), i kombination med en stark debutplatta så gör Shadowquest ett väldigt stabilt intryck på mig.
NY VIDEO: Sabaton - Primo Victoria

NY VIDEO: Sabaton – Primo Victoria

sabaton, Videos
Det har gått 12år sedan Sabaton släppte sitt klassiska album "Primo Victoria" och nu får vi äntligen se en helt nyinspelad video med titelspåret från plattan.
Nils K Rue sjunger Queen Of The Reich

Nils K Rue sjunger Queen Of The Reich

Nils K Rue värmer upp inför inspelningen av Pagans Mind´s nya platta med denna gamla Queensrÿche-klassiker.
Knivattack på konsert

Knivattack på konsert

Händelsen ägde rum under en konsert med Rancid och Dropkick Murphy's
Reignsaw - Reignsaw

Reignsaw – Reignsaw

CD, reignsaw
REIGNSAW´s debutplatta är verkligen ett ambitiöst projekt signerat av Berget Bergman, som växte från att "bara" vara ännu ett svenskt thrash-album, till att bli ett konceptalbum av högsta rang.
NY VIDEO: Black Country Communion - Collide

NY VIDEO: Black Country Communion – Collide

Det engelsk/amerikanska bandet Black Country Communion släpper första videon "Collide" från deras 4:e fullängdare "BBC IV", som kommer att släppas den 22:a september via Mascot Label Group.
Revelations - Gatekeeper

Revelations – Gatekeeper

CD
REVELATIONS första fullängdare har låtit vänta på sig. Men den som väntar på något gott, väntar ju aldrig för länge heter det ju.
Mean Streak - Blind Faith

Mean Streak – Blind Faith

CD, mean streak
Melodiös heavy metal och medryckande hårdrock kan i princip inte göras mycket bättre än så här anno 2017!
SpiteFuel - Second To None

SpiteFuel – Second To None

CD, spitefuel
STRANGELET var ett riktigt lovande band, som befann sig i puppstadiet rent utvecklingsmässigt. Nu när sångaren Stefan Zörner tillsammans med gitarristen Tobias Eurich och basisten Finn Janetzky gått vidare med sin karriär i bandet SPITEFUEL, så har puppan blivit till en ståtlig fjäril. Den sydtyska kvintetten görs förövrigt helt komplett med Timo Pflüger (gitarr) och
Havok - Conformicide

Havok – Conformicide

CD, havok
HAVOK är ett band som tillhör nya generationens thrash metal-våg. De är lite svåra att placera rent stilmässigt, då de plockat fram lite andra ingredienser och blandat i "thrashgrytan" också. I grund och botten är det givetvis musik som influerats av alla de stora amerikanska banden som växte fram under 80talet och som förövrigt fortfarande
Brothers Of Metal - Prophecy Of Ragnarök

Brothers Of Metal – Prophecy Of Ragnarök

brothers of metal, CD
Anser man att musik ska vara "seriös" och absolut inte ska innehålla fantasy-texter, som avhandlar asagudar, drakar och annat. Ja, då kan man nog sluta att läsa redan här.
Edenbridge - The Great Momentum

Edenbridge – The Great Momentum

CD, edenbridge
EDENBRIDGE är ett sådant här band som står dörröppningen och tittar in i finrummet. Ett rum, där band som NIGHTWISH, WITHIN TEMPTATION och EPICA med flera har befunnit sig i flera år redan. Trots flera tappra försök, så har de förtvivlat svårt att ta sig över tröskeln, men skam den som ger sig. Med "The
Sanctuary - Inception

Sanctuary – Inception

CD, sanctuary
Hur upphetsande är en gammal demoinspelning från 1986, som till 70% innehåller exakt samma låtar som debutalbumet "Refuge Denied" från 1988? Mycket, om man frågar mig! "Inception" formligen svämmar över av ungdomlig entusiasm och spelglädje. Metaformosen från att ligga övergiven, smått vattenskadad i en lada till att bli restaurerad av Zeus skickliga handlag är minst
Overkill - The Grinding Wheel

Overkill – The Grinding Wheel

CD, overkill
OVERKILL är ett band som man kan räkna med. Visst, de gjorde ett par svagare plattor på mitten/slutet av 90-talet. Men de har till skillnad från de flesta andra band, aldrig nått riktiga bottennivåer med några av sina skivsläpp. Nya plattan är inget undantag från den väl beprövade "regeln", utan den står sig väldigt stark.
Lancer - Mastery

Lancer – Mastery

CD, lancer
Jag tycker Arvikabandet har blivit snäppet vassare för varje platta som de har gjort. En utveckling som av logiska skäl inte kan fortsätta hur länge som helst, eftersom musik bara kan uppnå en viss underhållningsnivå. Nu har det hänt: Kurvan har planat ut och faktiskt även börjat sjunka en pytteliten aning. Nu ska jag villigt
Kreator - Gods Of Violence

Kreator – Gods Of Violence

CD, kreator
Tyskarnas form har allt sedan comebacken med "Violent Revolution" varit löjligt hög. Det är inte speciellt många gamla klassiska band, som låter bättre i nutid än de gjorde när de slog igenom, men KREATOR gör faktiskt det! Frågan är om inte "Gods Of Violence" inte är den bästa platta som KREATOR någonsin har gjort? Det
Grave Digger - Healed By Metal

Grave Digger – Healed By Metal

CD
Det finns inget som jag hellre blir botad av, än av metal. Så med andra ord välkomnar jag GRAVE DIGGER´S nya album med öppna armar.
Stefan Morén - Come And Join The Joyride

Stefan Morén – Come And Join The Joyride

CD, stefan morén
Förra plattan "Desire" är enligt mitt tycke den bästa som Stefan Morén gjort som soloartist. På nya "Come And Join The Joyride" så blandar Herr Morén ihop samma ingredienser i grytan en gång till. Även om han kryddar hela anrättningen med några nypor "80talspudel" denna gång. Skillnaden mellan plattorna är att kvaliteten var lite jämnare
Unearthed Elf - Into The Catacomb Abyss

Unearthed Elf – Into The Catacomb Abyss

CD, unearthed elf
Rent musikalisk, så rör det sig om en blandning av traditionell doom och hederlig heavy metal.
Sepultura - Machine Messiah

Sepultura – Machine Messiah

CD, sepultura
Jag tillhör definitivt inte den digra skaran, som anser att bandet dog när Max Cavalera lämnade bandet i mitten på 90-talet. Jag ändrade inte heller uppfattning när Max bror Igor valde att göra exakt samma sak 10 år senare. Visserligen så tycker jag att SEPULTURA har haft lite svårt att få till en hel platta
Sister - Stand Up, Forward, March

Sister – Stand Up, Forward, March

När HARDCORE SUPERSTAR släppte sitt suveräna självbetitlade alster 2005 och följde upp den med den minst lika vassa "Dreamin´ In A Casket" två år efteråt, då var de verkligen på topp. Sedan har utförsbacken tyvärr blivit brantare och brantare. Numera ser jag på nya HCSS-släppt med en trött axelryckning. Det var under några år där
Årets bästa enligt Thord Pettersson

Årets bästa enligt Thord Pettersson

Det nya året närmar sig och det är dags att ta sig an årets roligaste och svåraste uppgift – nämligen att lista det allra bästa från året som gått. Här är det bästa enligt Thord Pettersson.
Demon - Cemetery Junction

Demon – Cemetery Junction

CD, demon
Av någon outgrundligt anledning så missade jag DEMON`S första aktiva period och det var först efter comebacken med "Spaced Out Monkey" som jag fick upp ögonen för dem. Det kan jag faktiskt tycka är lite synd, eftersom jag gillade sådan här musik mera för 20-25år sedan, än jag gör nuförtiden. Även om min musiksmak har
Absorbing The Pain - Sint

Absorbing The Pain – Sint

absorbing the pain, CD
Lite förvirrande känns det allt när ABSORBING THE PAIN först går ut med att de ändrar sitt namn till SINT och dessutom utlovar en ordentlig musikalisk "make over". Sedan tar de helt sonika tillbaka sitt gamla namn igen och döper nya plattan till "Sint" istället. Något de däremot inte ändrat tillbaka, är den musikaliska inriktningen.
Burning Point - The Blaze

Burning Point – The Blaze

burning point, CD
På förra plattan, som till största delen bestod av nyinspelningar av bandets "gamla godingar", så tyckte jag inte riktigt att sångerskan Nitte Valo kom till sin fulla rätt. Det var främst på de nyskrivna låtarna, som hennes sanna potential kom fram. Nu när låtarna redan från början är skrivna med hennes röst i åtanke, så
Nightmare - Dead Sun

Nightmare – Dead Sun

CD, nightmare
Jag fick redan under Sabaton Open Air i somras ett jakande svar på frågan om bandet skulle klara sig utan bröderna Amore. Jag blev faktiskt väldigt imponerad av Maggy Luyten starka röstresurser. Hennes sång tillför definitivt en ny dimension till NIGHTMARE´S musikskapande. Hon kan både ta i som en "hel karl" och samtidigt låta mer
Sirenia - Dims Days Of Dolor

Sirenia – Dims Days Of Dolor

CD, sirenia
"Perlis Of The Deep Blue" var en riktigt höjdare, uppföljaren förra årets "Seventh Life Path" var en ganska blek historia. Så besvikelsen var därför om inte monumental, i alla fall ganska så stor när den såg dagens ljus. Nya "Dim Days Of Dolor" är definitivt ett steg tillbaka i rätt riktning, även om det där
Killer Bee - Eye In The Sky

Killer Bee – Eye In The Sky

CD, killer bee
Jag sticker inte under stolen med att jag formligen älskar deras första album "Raw" och att jag håller den plattan allra högst i KILLER BEE´S katalog. Det är därför jag med hänförelse kan konstatera att bandet till stora delar har hittat tillbaka till just det soundet på "Eye In the Sky". Nog för jag gillat
Hammerfall - Built To Last

Hammerfall – Built To Last

CD, hammerfall
Min relation till bandet är nästan lika gammal som bandet självt. HAMMERFALL har tillsammans med sin maskot Hector hållit hammaren högt i över 20 år nu (23 år för att vara exakt). Strömmen av skivsläpp från Göteborgsbandet har varit någorlunda konstant, även om den mattats av en aning under det sista årtiondet. Den stilmässiga avstickaren
Kee Marcello - Scaling Up

Kee Marcello – Scaling Up

CD, europe, kee marcello
Kee är en jävel på gitarr och han har definitivt förmågan till att skriva grymma låtar. Så långt är allt väl och skimrande rosenrött. När det kommer till röstresurser och produktionsförmåga, så finns det dock vissa brister. Kee sjunger inte alls dåligt, men han kan på sin höjd nå upp till medelmåttighet och jag tycker
Testament - Brotherhood Of The Snake

Testament – Brotherhood Of The Snake

CD, testament
Jag älskade comebackplattan "The Formation Of Damnation", men jag var däremot inte helt såld på "Dark Roots Of The Earth". Även om den förstås hade sina ljusa stunder, det är ju ändå TESTAMENT vi talar om och de är väl det enda av Bay Area-banden som aldrig gjort en medelmåttig/dålig skiva. Det är därför med
Insomnium - Winter's Gate

Insomnium – Winter’s Gate

CD, insomnium
Jag såg INSOMNIUM på Sabaton Open Air i somras och intrycket jag fick därifrån var att musiken var väldigt kompetent, men ganska så tråkig. Måhända berodde en del av min avoghet på att jag redan hört x-antal band och att jag skulle höra lika många till efter deras spelning. Det är ju lätt att bli
Them - Sweet Hollow

Them – Sweet Hollow

CD, them
Det finns ett antal coverband som hyllar KING DIAMOND/MERCYFUL FATE. Det finns även de band som tagit till sig soundet och byggt in det i sin egen musik, som till exempel PORTRAIT och tidiga GHOST. Tysk-amerikanska THEM tar dock hela konceptet ett par steg ytterligare och skapar ny musik, som låter så mycket som den
Heaven Shall Burn - Wanderer

Heaven Shall Burn – Wanderer

CD, heaven shall burn
Jag måste erkänna att min relation till bandet innan jag hörde denna platta var närmast noll. Jag kände till bandnamnet och ungefär vilken typ av musik som de gjorde, men mer än så var det inte! Så med andra ord, så börjar min bekantskap och min skärskådning av bandet här och nu. Tyskarna startade ju
Epica - The Holographic Principle

Epica – The Holographic Principle

CD, epica
EPICA fortsätter att fläska på rejält och verkar leva efter YNGWIE MALMSTEEN´S gamla vedertagna princip att "more is more". Jag måste säga att jag får svårt att säga emot i just det här specifika fallet. "The Holographic Principle" innehåller precis alla de element som gjort EPICA till ett av de världsledande banden i genren under
Iron Mask - Diabolica

Iron Mask – Diabolica

CD, iron mask
IRON MASK tillhör definitivt ett av mina absoluta favoritband inom den neoklassiska hårdrocken. Nu när "kungen" av genren YNGWIE MALMSTEEN går på tomgång och sitter fast förankrad i bottenträsket, så sätter jag det mesta av mitt hopp till Dushan Petrossis skötebarn. Med en ny sångare i bagaget, nämligen Diego Valdez (HELKER/ELECTRONOMICON), så släpper nu IRON
Lordi - Monstereophonic (Theaterror vs Demonarchy)

Lordi – Monstereophonic (Theaterror vs Demonarchy)

CD, lordi
LORDI har under de senaste 7-8 åren bara blivit tyngre och tyngre på skiva. Något som jag måste erkänna att jag uppskattar väldigt mycket, speciellt när kvaliteten på materialet har stegrats på de tre senaste släppen också. Den nya given "Monstereophonic Theaterror Vs Demonarchy" är faktiskt både ännu tyngre, men också mer melodiös än sina
Crystal Ball - Déjà-Voodoo

Crystal Ball – Déjà-Voodoo

CD, crystall ball
Schweizarnas nya platta tar vid där förra albumet "Liferider" slutade. Stilen är den samma, den höga kvaliteten likaså. För er som av någon anledning aldrig stiftat bekantskap med banden förut, så kan man säga att deras sound är en blandning av melodiös hårdrock, klassisk heavy metal och en nypa power metal. Jag skulle vilka påstå att
Twilight Force - Heroes Of Mighty Magic

Twilight Force – Heroes Of Mighty Magic

CD, twilight force
Det finns enligt mig två scenarion när det gäller färska band. Antingen så är debuten lysande och de får svårt att återupprepa magin/kvaliteten på album nummer två eller så är förstlingsverket aningen trevande/valpigt och det är först på uppföljaren som alla bitar faller på plats. TWILIGHT FORCE var så nära perfektion som man kan komma
Loading...
X