NY VIDEO: White Widdow – Living For The Night

AOR-bandet White Widdow har släppt en musikvideo till låten ”Living For The Night” ...
Läs Mer
SENASTE BLOGGINLÄGGEN
NYHETER
Kenneth Gustafsson

Kenneth Gustafsson

Skribent

Defecto – Excluded

defecto excluded

Den här plattan släpptes för över tre månader sedan och hade det inte varit för de där omständigheterna där det ena ger det andra så hade den förmodligen passerat obemärkt förbi.

Nu blev det inte så och det tack vare min recension av Evil Masquerades senaste album i maj. … Continue reading

Evil Masquerade – The Outcast Hall of Fame

Evil Masquerade The Outcast Hall Of Fame

Henrik Flyman är en dedikerad herre. Dedikerad till Evil Masquerade och kompromisslös när det gäller bandets inriktning. Trots ett antal sångarbyten genom åren så har det inte tullats på soundet, ja faktiskt inte på något annat heller.

När förre sångaren Tobias Jansson lämnade bandet för att fokusera på Saffire… Continue reading

Karibow – Holophinium

Karibow Holophinium 200

Gillar du Marillion, Toto, Saga eller A.C.T?
Är svaret ja så har du i Holophinium en riktig godbit att skicka in i spelaren. Eller faktiskt två, eftersom det är en dubbel.
Mina tankar gick per omgående till Marillion (Fish eran) men influenserna från de andra nämnda hörs också med lätthet… Continue reading

Spiritual Beggars – Sunrise To Sundown

spiritual beggars sunrise to sundown 250

”We’re the band that refuses to die.”
Ja, så inleder de sin pressrelease och det är väl ett smärre under att bandet fortfarande existerar med tanke på medlemmarnas fullspäckade kalendrar, fullt upptagna med åtaganden för deras icke helt okända band (Arch Enemy med flera).

Sunrise To Sundown inleds för enkelhetens… Continue reading

Mile – Lost

milelost250

Ett debutalbum, minsann!
Med sådana tingestar kan det sluta lite hur som helst men de är för det mesta en väldigt roande utmaning.
Svenska Mile från Skövde är definitivt en roande utmaning.
Tänk er en melodisk hybrid av Disturbed, Shotgun Messiah, AX7 och kanske ett stänk Kamelot så är vi… Continue reading

Saffire – For The Greater Good

Saffire For The Greater Good250

Med all annan skit som händer i vår värld så känns det tryggt att det levereras en stadig ström av riktigt bra nya album inom genren. 2015 är faktiskt ett riktigt glädjeår, i alla fall gällande musik.
Då återstår det bara att se och höra om Saffire, med sin andra… Continue reading

Teramaze – Her Halo

teramazeherhalo250
Vi tar en nypa Pagan’s Mind, skickar i lika delar Seventh Wonder och Kamelot och slutligen toppar vi med en gnutta Tool för tyngdens skull och helt plötsligt har vi fått till något i närheten av australiensiska Teramaze.
Nu tassar jag förvisso i utkanten av det för mig förhatliga låter… Continue reading

C.O.P. – State Of Rock

cop stateofrock250
Nu är ett bra tillfälle att vara man och stå upp för misstaget…
Jo, jag gjorde det som jag verkligen avskyr när andra gör det. Jag totaldissade en platta efter första genomlyssningen. Jaja, till skillnad från de flesta som gör det så lyssnade jag faktiskt.
Mina öron skrek och bad… Continue reading

Jono – Silence

 Jono Silence front250

”…Den här mannen (Johan Norrby) sjunger alla andra till månen och tillbaka och det skulle vara en mäktig upplevelse att få höra detta live…”

Så skrev jag när jag recenserade Jonos förra album Requiem och jag har faktiskt sedan dess fått se och höra dem live. Om det var… Continue reading

Egonaut – Deluminati

Egonaut-Deluminati-Cover250
För lite drygt ett år sedan vann Egonaut tävlingen Livekarusellen, en vinst som innebär en räcka livespelningar under ett år. Ett sådant ”pris” kan man ju tycka vad man vill om men att bandet med sin råa energi vinner tävlingen är ingen högoddsare.

En högoddsare var dock pressmeddelandet om detta albums release.… Continue reading

S.A.Y – Orion

say-orion250
Ibland händer det att man blir väldigt överraskad, man såg inte vad som komma skulle. Så var det för mig med Orion från S.A.Y. Bandet/projektet består av Jan Åkesson och Peter Grundström som till ”vardags” är gitarrist respektive sångare i StoneLake. På trummor har man tagit hjälp av Jens Westberg.

Om man utgår ifrån StoneLakes… Continue reading

The Night Flight Orchestra – Skyline Whispers

the night flight orchestra skyline whispers250
”Skyline Whispers” is not only a piece of Swedish rock history, but also a reference for the future, when listening to music. This album slays them all …including their first album!”

Citatet ovan är taget från Facebook och är ett svar från mig i en status angående  Skyline Whispers, uppföljaren till The… Continue reading

Issa – Crossfire

Issa-crossfire250
Detta är det fjärde albumsläppet i ordningen från den norska melodiska rocksångerskan ISSA. Ett släpp som på alla sätt är fantastiskt. 
Issa har en fantastisk röst som inte är extrem åt något håll. Där finns en duett med FM-vokalisten Steve Overland, naturligtvis fantastiskt vacker. Musiken är arrangerad på ett fantastiskt sätt… Continue reading

Dirty Passion – Dirty Passion

dirtypassionst250
Jag skall vara den förste att erkänna att i stort sett det enda jag hört och sett med Dirty Passion genom åren är en handfull liveklipp på Youtube så jag recenserar verkligen deras tredje fullängdare med neutrala öron.

41:28, det är vad dessa 11 låtar klockar in på. 41 minuter… Continue reading

Martin Prahl – River Ocean Wide

martin-prahl-ocean-river-wild250
2011 släppte Martin Prahl sitt debutalbum Through The Dark och där och då blev mina öron omedelbart kära i det de hörde. Nu har tre år förflutit och det är dags för album nummer tre från denna musikaliska trollkonstnär och det är hög tid att testa om mina örons kärlek var äkta.… Continue reading

Amaranthe – Massive Addictive

amaranthe-massive-addictive250
Jag vet inte riktigt var jag skall börja…

Nåväl, jag fick detta album i god tid, lyssnade och var sedan tvungen att ta en paus…en väldigt lång paus.
Anledningen till pausen var att albumet var, och fortfarande är, ”massive” men inte ”addictive”. Det råder ingen som helst tvekan om kalibern… Continue reading

Rösta fram Rocknytt Topp 20 omgång 7 – 2017

Nu kan man rösta fram Rocknytt Topp 20 Omgång 6 - 2017. Man röstar på fem låtar om dagen per IP-adress ända fram till onsdagen den 29 Mars 2017 kl 18:00.
SPOTIFY