www.rocknytt.net

Senaste nyheterna från rockvärlden

Artiklar av:

Jimmy Barendt

Skogen – Skuggorna Kallar

Detta är ett något svagare album än deras tidigare men Skuggorna Kallar ger ändå Skogen fans ännu ett bra album.

NY LÅT: Crawl – Suffer

Svenska Crawl har nu gått ut med sin första singel ”Suffer” tagen från kommande plattan Rituals.

Shining släpper nytt album

Ett av Sveriges mest ökända extremmetal-band Shining presenterade nyligen deras nya album.

At The Gates – To Drink From The Night Itself

När du är ett av banden som stått för att skapa ett helt nytt sound och en era för svensk musik, ja för tusan för melodisk dödsmetal över hela världen, då tillkommer det att man får ett legendariskt rykte med sig.

Svavelvinter – Mörkrets Tid

Som ett fan av Erik Granströms verk och älskare av melodisk dödsmetal är detta en match gjord i himlen.

Liverecension: Gutter Instinct + Grift + Svederna, Plan B, Malmö 2018-05-18

Club Abraxas har funnits ett tag i Malmö nu och gör med sina spelningar med de mer okända akterna inom undergroundscenen otroligt stor nytta för att skapa ett community som jag inte riktigt känt funnits här nere på åratal. Sen flytten till Plan B har de dessutom fått ett fäste som är perfekt för denna typ av musik.

NY LÅT: The Konsortium – Stormen

Norska black/thrash bandet The Konsortium med bland annat trummisen Dirge Rep (Orcustus, ex-Enslaved, ex-Aura Noir) och basisten Teloch (Mayhem, ex-1349, ex-Gorgoroth) i spetsen har nu presenterat en singel vid namn ”Stormen”.

NY VIDEO: Nekrokraft – Lechery

För ett par veckor sedan släppte Nekrokraft sitt nya album ”Servants”. Nu har det gett ut sin första musikvideo.

LIK – Carnage

När ett svenskt band väljer att döpa sig själva till Lik då vet man att det kommer röra sig om smutsig, rutten dödsmetal av den svenska skolan.

Paara – Riitti

Jag gillade Paaras debut Yön olevainen puoli. Det var rå black metal med folk vibbar och lyriken var på finska, emellanåt kunde man dra paralleller till Moonsorrow på ett antal aspekter men utan att låta som en kopia.

NY VIDEO: Ingested – Better Off Dead

Brittiska Ingested släppte nyligen sitt senaste album ”The Level Above Human” nu presenterar de en ny musikvideo tagen från plattan.

Gluttony – Cult Of The Unborn

Du kommer helt klart inte hitta mycket bättre dödsmetal från den klassiska svenska skolan i år, det vill jag lova dig.

Grift ger sig ut på Sverigeturné

I maj kommer Grift tillsammans med Svederna ge sig ”Under Spirande Skyar” för att ge er två sidor av svensk besvärtad metal.

Augury – Illusive Golden Age

Plattan börjar med att spela upp titelspåret Illusive Golden Age direkt och jag drar direkt paralleller till Beyond Creation samt Obscura.

Rivers Of Nihil – Where Owls Know My Name

För de som är obekanta med Rivers of Nihil så skapades bandet 2009, kommer från USA, har två EP och tre fullängdsalbum i sin diskografi i och med releasen av Where Owls Know My Name.

NY VIDEO: Kalmah – Blood Ran Cold

Den 6 april släpptes det efterlängtade albumet ”Palo” från finska Kalmah. Bara dagar senare kom nu musikvideon till låten ”Blood Ran Cold” som är hämtad från senaste plattan.

Pestilent Reign – Pyres

Letar du efter breakdowns som dödar, sång som skulle kunna skrämma livet ur din mormor och riff som gör att du bryter nacken från allt headbangande? Då har du kommit rätt!

NY VIDEO: Grá – Krig (Lyric)

Svenska Grá har släppt en ny singel vid namn ‘Krig’. Låten är tagen från kommande plattan ‘Väsen’ som släpps den 27 april via Carnal Records. 

NY VIDEO: Necrophobic – Pesta

Necrophobics senaste platta Mark of the Necrogram hör till en av de hitintills bästa plattorna som släppts under året. Nu har bandet släppt en video till sin låt ‘Pesta’.

LIK släpper detaljer och singel från sitt nya album

Svenska LIK gör sig redo för att släppa sitt andra album ‘Carnage’. Förutom att ha avtäckt skivomslag och låtlista har de även kommit ut med sin första singel ‘Rid You of Your Flesh’.

Vomitory återförenas

1989 var året då Urban Gustafsson och Ronnie ”Ripper” Olson skapade Vomitory som kom att bli ett av de mer inflytelserika banden från Sverige.

Necrophobic – Mark of the Necrogram

Vi har endast passerat två månader av 2018 och redan nu har jag ett album som är ta mig tusan så nära en femma det bara går.

Uada kommer till Sverige

Amerikanska black metal-bandet Uada gjorde stor succé inom underground scenen 2016 med sin debut Devoid of Light.

NY VIDEO: Ereb Altor – Ulfven

Ereb Altor släppte sitt sjunde album Ulfven i somras förra året men det hindrar inte bandet från att släppa fler musikvideos från plattan.

Ingested presenterar sitt fjärde album

The Level Above Human är titeln på ”world wide slam kings” fjärde platta. Det blir första albumet under amerikanska Unique Leader som kommer släppas den 27 april.

Uada avtäcker nytt album

Uada skapade rubriker med sitt exceptionella debutalbum Devoid of Light 2016 som fick fina recensioner runt om black metal scenen.

Rivers of Nihil släpper nytt album

Tekniska dödsmetallbandet Rivers of Nihil är i full gång med att färdigställa sin tredje fullängdare. 2015 var senast bandet kom ut med nytt material i form av den utmärkta releasen Monarchy.

Bell Witch till Sverige

Seattleduon Bell Witch har gjort sig ett namn som en av de största inom underground doom och sludge.

Gluttony avtäcker skivomslag

Svenska dödsmetallbandet Gluttony, med medlemmar från bland annat My Own Grave och före detta Diabolical samt Setherial-sångaren Magnus Ödling i spetsen, presenterade i dagarna omslaget för sitt andra album Cult Of The Unborn.

Årets bästa enligt Jimmy Barendt

Det är dags att titta tillbaka på året som gått. Vi har valt ut de absolut bästa albumen, låtarna mm och rangordnat dem. Här är årets bästa enligt Jimmy Barendt.

NY LÅT: Watain – Sacred Damnation

Nu är det bara veckor kvar tills releasen av Watains sjätte fullängdare Trident Wolf Eclipse. För att göra väntan kortare har bandet släppt ännu en singel från den kommande plattan.

NY VIDEO: Paara – Suon sydän

Första singeln från finska Paara’s kommande platta är ute och det är en över 11 minuter lång sådan vid namn Suon sydän.

Ne Obliviscaris till Sverige

I år släppte Australiens progressiva mästare Ne Obliviscaris en av årets höjdpunkter med sin platta Urn som fått en mängd bra kritik runt om i världen. Nästa år blir det en Europaturné för bandet som även lovar att köra ett över 90 minuter långt set.

Ektomorf släpper nytt album

Fury blir namnet på bandets elfte album. Förutom namnet på albumet har de även gett ut releasedatum, låtlista och omslaget som Chris Blomenkemper tillsammans med Andrew Krasnoff har gjort.

Traitors kommer till Sverige

Med en ny platta på ingång under 2018 har Traitors nu annonserat sin första Europa-turné någonsin!

Gamrockens första akter klara

Gamrocken lovade att de skulle ha en väldigt tung festival i Grängesbergs Folkets Park den 25-26 maj nästa år. Nu när första banden är klara kan vi inget annat än att hålla med om att det blir en grym helg i den lilla tätorten.

Necrophobic släpper nytt album

Svenska blackened death metal-giganterna Necrophobic har nu gett ut både titel, datum och omslag till sin nya platta.

Wormlight på väg med nytt album

Efter Umeåbaserade bandet Wormlights andra EP Bloodfields, som fick fin kritik bland kritikerna, är det dags för dem att släppa sin första fullängdare.

Throne Of Heresy – Decameron

Jag har tyckt Throne of Heresy är väldigt underskattade ett bra tag nu. Sedan de skapades 2009 har de släppt några riktigt grymma plattor med förra årets release Antioch som min personliga favorit. Visst de har sina bra och mindre bra låtar, men vem tusan har inte det? När Throne of Heresy är i form

Trivium – The Sin And The Sentence

Något som fått mig att verkligen gilla Trivium, men samtidigt ogilla vissa av deras skivor, är det faktum att de inte alls är rädda för förändringar i deras sound.

NY LÅT: Harakiri For The Sky – Tomb Omnia

Harakiri For The Sky gav nyligen ut en teaser och detaljer för sitt kommande album Arson. Nu har de kommit ut med sin första singel tagen från plattan samt ett releasedatum.

NY LÅT: The Faceless – Digging The Grave

The Faceless gick nyligen ut med uppgifter om sitt kommande album In Becoming A Ghost. Nu ger de även ut singeln Diggin the Grave tillgänglig för lyssning.

X