www.rocknytt.net

Senaste nyheterna från rockvärlden

Evelinda Gustavsson

Skribent

Svartanatt – Starry Eagle Eye

Inte för att trampa övriga musikinslag på tårna, jag gillar verkligen helheten, men gitarrerna i det här albumet är den absolut bästa biten. Det är där guldet ligger.

Shiraz Lane – Carnival Days

Ifall man vant sig vid Shiraz Lane’s tidigare produktioner kan man få en smärre chock redan i förstaspåret Carnival Days.

Reach – The Great Divine

I mitt fall är det här inte min hjärtegenre, men jag skulle ljuga om jag sa att jag inte kommer följa Reach med intresse efter den här uppvisningen.

Thundermother – Thundermother

Ett bra album som presenterar ett nytt, fast ändå soundtroget
Thundermother med hoppfulla framtidsutsikter.

Intervju med Mattias ”Terror” Hägglund

Mattias Hägglund, även kallad Terror, är ansvarig för Klubb Shenanigans. Klubben huserar på Pub Anchor i Stockholm två gånger varje månad. Rocknytts Evelinda Gustavsson fick en chans att prata med Terror om klubben men även om hans andra pågående projekt. Det är dagen innan Shenanigans Unplugged Vol. 2 går av stapeln som jag passar på

The Poodles – Prisma

Prisma är ett coveralbum på en samling låtar av varierande slag från olika genrer och tidsperioder. Albumet innehåller tolkningar på moderna låtar av Adele och Avicii såväl som klassiker från Elton John och REO Speedwagon.

Reach släpper nytt album

Melodiska hårdrocksbandet Reach med Ludvig Turner i spetsen släpper nytt album.

Air Raid presenterar ny bandmedlem

Svenska heavy metal-bandet Air Raid gick härom veckan ut med att David Hermansson (trummor) har lämnat bandet, och nu i veckan avslöjades vem som kommer ta hans plats.

Avatar – Avatar Country

Avatar Country är Avatar’s sjunde fullängdare och ett konceptalbum ut till fingertopparna. Plattan är utformad som en episk, musikalisk metalodyssé och kastar man ett snabbt öga på låtlistan så är det omöjligt att missa vad konceptet i fråga är, med låtar som King’s Harvest, Legend of The King, The King Wants You och så vidare.

Intervju med Johannes Eckerström från Avatar

Avatar inleder 2018 med en riktig kickoff. 12 januari släpper dem sitt nya album Avatar Country, som blir bandets sjunde fullängdsalbum, och i början av januari ger de sig även ut på en lång Europa och USA-turné.

NY LÅT: Lucifer – Faux Pharaoh

Heavy rock-bandet Lucifer har gjort låten Faux Pharaoh, från kommande albumet Lucifer II, tillgänglig för lyssning.

Årets bästa enligt Evelinda Gustavsson

Det är dags att titta tillbaka på året som gått. Vi har valt ut de absolut bästa albumen, låtarna mm och rangordnat dem. Här är årets bästa enligt Evelinda Gustavsson.

Vanity Insanity – Piece Of Her Cake

Med ett otal medlemsbyten och spelningar bakom sig presenterar Umeåbaserade Vanity Insanity sitt debutalbum efter 10 år som band. Det var på tiden!

NY VIDEO: The White Buffalo – Avalon

The White Buffalo har släppt en musikvideo till låten Avalon, som finns med på nyaste skivan Darkest Darks, Lightest Lights som släpptes 13 oktober i år.

Intervju med Panzer Princess

Vi träffas för intervju inför Panzer Princess’ spelning på klubb Shenanigans hemma hos bandets sångare.

Wildness – Wildness

Det är inget snack om att Wildness presenterar ett debutalbum som visar starka influenser från den klassiska 80-talsrocken.

NY VIDEO: Marilyn Manson – Kill4me

Marilyn Manson har släppt en musikvideo till låten Kill4me. Gästande i videon har vi än en gång skådespelaren och musikern Johnny Depp, som tidigare var med i videon till Say10.

Greta Van Fleet släpper dubbelsidig EP

Michiganbandet Greta Van Fleet släpper sin nya EP From The Fires idag, 10 november. From The Fires är uppföljaren till den uppmärksammade debut-EP:n Black Smoke Rising som kom ut i april i år.

Cyhra – Letters To Myself

Redan innan Cyhra släppt sitt debutalbum har jag hört folk prata om det här nybildade bandet. De var dock så färska vid det laget att det bara släppts två singlar, så jag väntade in skivsläppet som ändå låg bakom hörnet. Att det rör sig om en efterlängtad debut råder det inga tvivel om. Cyhra, vilka

The Offspring släpper nytt album

Det har länge varit tyst från The Offspring, men genom en intervju i Rock in Rio får vi höra att ett nytt album kommer släppas ”2018, for sure”.

Air Raid – Across The Line

Samma dag som Across the Line släpps snubblar jag över Air Raid och lyssnar på dem för första gången. Jag väljer att börja med första låten på senaste skivsläppet. Vilken lyckträff!

Foo Fighters – Concrete And Gold

Med aptitretare i form av inte mindre än tre tidiga låtsläpp och avslöjanden om samarbete med artister som Paul McCartney och Justin Timberlake har förväntningarna inför Concrete and Gold varit höga…

Backyard Babies arbetar på nytt material

2017 har onekligen varit ett bra år för Backyard Babies som var ett av öppningsbanden till Guns N’ Roses på Friends Arena i somras, och så även i Danmark.

Eleine släpper ny singel

Sedan debutalbumet släpptes 2015 har svenska Eleine blivit ett band att hålla ögonen på.

NY VIDEO: Mike Tramp – Work It All Out

Tillsammans med Band Of Brothers släpper nu före detta White Lion-sångaren Mike Tramp singeln ”Work It All Out” som är ett smakprov på vad som komma ska.

Living Colour släpper slutligen nya albumet

Albumet ”Shade” släpptes 8 september och är bandets första album på 8 år, fastän det till en början var planerat att släppas redan 2010, ett år efter ”The Chair In The Doorway”.

Dynamite – Big Bang

Med den här kvalitén på musik, varför är Dynamite inte en större snackis? Big Bang kom ut 1:a september och deras mest lyssnade låt på Spotify är andraspåret på bandets tredje fullängdare. Å andra sidan är det något jag kan förstå. Det här är ett kick-ass album. Gillar man klassisk rock så kommer man ta

Killswitch Engage jobbar på nytt album

Killswitch Engages senaste platta ”Incarnate”, som släpptes 2016, är snart inte deras nyaste produktion längre. Bandet håller på att skriva nytt material och satsar på att släppa ett album 2018.

NY LÅT: Airborne – Money

Australienska hårdrocksbandet Airbourne har släppt låten ”Money” från kommande albumet Diamond Cuts – The B-sides.

Kryptonite – Kryptonite

Kryptonite släppte den 4:e augusti i år sitt självbetitlade debutalbum. Bandet består av Jakob Samuel (The Poodles), Pontus Egberg (Treat), Mike Palace (Palace) och Robban Bäck (Mustasch). Med den uppsättningen hoppas jag få höra något riktigt spännande. En handfull talangfulla musiker som jammar tillsammans kan ju ibland resultera i en bra musikupplevelse. Dessvärre kan det

NY LÅT: Sparzanza – Vindication

Efter mycket teasing från bandets sociala medier har nu Sparzanzas nya singel ”Vindication” från det kommande albumet Announcing The End kommit ut.

In This Moment – Ritual

Det som får mig att fastna för en platta är ett bra intro, vilket Ritual har. Tillsammans med omslaget och inledande spåret ”Oh Lord” sätter det tonen för bandets sjätte studioalbum. Ritual känns inte lika aggressiv som sina föregångare, men jäklar vad starkt albumet är. Det har integritet, och en mörk sådan. Marias mångfacetterade röst

X