www.rocknytt.net

Senaste nyheterna från rockvärlden

Artiklar av:

Evelinda Gustavsson

Intervju med Johanna Sadonis från Lucifer

Johanna Sadonis har med sitt band Lucifer rest sig som en fågel Fenix ur askan. Sedan dem släppte första albumet Lucifer I är det bara Johanna kvar från originaluppsättningen från de musiker som spelade in det albumet.

Tremonti – A Dying Machine

A Dying Machine är ett album man inte tillåts glömma! Det är spännande, texterna i låtarna är intressanta och känns nästan litterära (en del av konceptet måhända).

Supercharger – Real Machine

Supercharger är tillbaka med ett nytt album och är lika energiskt som musikaliskt stabila som dem alltid har varit.

Greta Van Fleet till Sverige

Greta Van Fleet återvänder till Europa på nyannonserad höstturné. Det blir några nya stopp, bland annat i Sverige.

Intervju med Joakim Nilsson från Graveyard

Graveyard är högaktuella med nya albumet Peace, som presenterades för allmänheten i fredags. Det är det första albumet som släpps efter återföreningen som ägde rum i början av 2017 efter att bandet lagt ner under några månader.

Engel – Abandon All Hope

Jag började lyssna på Engel i och med albumet Threnody, men fastnade egentligen bara för låten Feed The Weak utan att ta mig vidare. Men när sedan Raven Kings släpptes 2014 blev jag helt golvad.

Kobra And The Lotus – Prevail II

Lugna låtar och hårda låtar blandas huller om buller, men det är inte enbart hårt eller mjukt, utan mer mångsidigt än så.

Black Stone Cherry – Family Tree

Man vet på ett ungefär vad man får när Black Stone Cherry släpper ny musik, något som såklart har sina för och nackdelar.

Svartanatt – Starry Eagle Eye

Inte för att trampa övriga musikinslag på tårna, jag gillar verkligen helheten, men gitarrerna i det här albumet är den absolut bästa biten. Det är där guldet ligger.

Shiraz Lane – Carnival Days

Ifall man vant sig vid Shiraz Lane’s tidigare produktioner kan man få en smärre chock redan i förstaspåret Carnival Days.

Reach – The Great Divine

I mitt fall är det här inte min hjärtegenre, men jag skulle ljuga om jag sa att jag inte kommer följa Reach med intresse efter den här uppvisningen.

Thundermother – Thundermother

Ett bra album som presenterar ett nytt, fast ändå soundtroget
Thundermother med hoppfulla framtidsutsikter.

Intervju med Mattias ”Terror” Hägglund

Mattias Hägglund, även kallad Terror, är ansvarig för Klubb Shenanigans. Klubben huserar på Pub Anchor i Stockholm två gånger varje månad. Rocknytts Evelinda Gustavsson fick en chans att prata med Terror om klubben men även om hans andra pågående projekt. Det är dagen innan Shenanigans Unplugged Vol. 2 går av stapeln som jag passar på

The Poodles – Prisma

Prisma är ett coveralbum på en samling låtar av varierande slag från olika genrer och tidsperioder. Albumet innehåller tolkningar på moderna låtar av Adele och Avicii såväl som klassiker från Elton John och REO Speedwagon.

Reach släpper nytt album

Melodiska hårdrocksbandet Reach med Ludvig Turner i spetsen släpper nytt album.

Air Raid presenterar ny bandmedlem

Svenska heavy metal-bandet Air Raid gick härom veckan ut med att David Hermansson (trummor) har lämnat bandet, och nu i veckan avslöjades vem som kommer ta hans plats.

Avatar – Avatar Country

Avatar Country är Avatar’s sjunde fullängdare och ett konceptalbum ut till fingertopparna. Plattan är utformad som en episk, musikalisk metalodyssé och kastar man ett snabbt öga på låtlistan så är det omöjligt att missa vad konceptet i fråga är, med låtar som King’s Harvest, Legend of The King, The King Wants You och så vidare.

Intervju med Johannes Eckerström från Avatar

Avatar inleder 2018 med en riktig kickoff. 12 januari släpper dem sitt nya album Avatar Country, som blir bandets sjunde fullängdsalbum, och i början av januari ger de sig även ut på en lång Europa och USA-turné.

NY LÅT: Lucifer – Faux Pharaoh

Heavy rock-bandet Lucifer har gjort låten Faux Pharaoh, från kommande albumet Lucifer II, tillgänglig för lyssning.

Årets bästa enligt Evelinda Gustavsson

Det är dags att titta tillbaka på året som gått. Vi har valt ut de absolut bästa albumen, låtarna mm och rangordnat dem. Här är årets bästa enligt Evelinda Gustavsson.

Vanity Insanity – Piece Of Her Cake

Med ett otal medlemsbyten och spelningar bakom sig presenterar Umeåbaserade Vanity Insanity sitt debutalbum efter 10 år som band. Det var på tiden!

NY VIDEO: The White Buffalo – Avalon

The White Buffalo har släppt en musikvideo till låten Avalon, som finns med på nyaste skivan Darkest Darks, Lightest Lights som släpptes 13 oktober i år.

Intervju med Panzer Princess

Vi träffas för intervju inför Panzer Princess’ spelning på klubb Shenanigans hemma hos bandets sångare.

Wildness – Wildness

Det är inget snack om att Wildness presenterar ett debutalbum som visar starka influenser från den klassiska 80-talsrocken.

NY VIDEO: Marilyn Manson – Kill4me

Marilyn Manson har släppt en musikvideo till låten Kill4me. Gästande i videon har vi än en gång skådespelaren och musikern Johnny Depp, som tidigare var med i videon till Say10.

Greta Van Fleet släpper dubbelsidig EP

Michiganbandet Greta Van Fleet släpper sin nya EP From The Fires idag, 10 november. From The Fires är uppföljaren till den uppmärksammade debut-EP:n Black Smoke Rising som kom ut i april i år.

Cyhra – Letters To Myself

Redan innan Cyhra släppt sitt debutalbum har jag hört folk prata om det här nybildade bandet. De var dock så färska vid det laget att det bara släppts två singlar, så jag väntade in skivsläppet som ändå låg bakom hörnet. Att det rör sig om en efterlängtad debut råder det inga tvivel om. Cyhra, vilka

The Offspring släpper nytt album

Det har länge varit tyst från The Offspring, men genom en intervju i Rock in Rio får vi höra att ett nytt album kommer släppas ”2018, for sure”.

X