After gig-intervju med Apollo på Skogsröjet

After gig-intervju med Apollo på Skogsröjet

Apollo gillar att ta det lugnt och dra sig undan en stund efter en spelning vilket jag kan förstå. När han fått göra det så tar han sig tid att prata med Rocknytt en stund. Apollo är en mycket sympatisk och ödmjuk människa, långt ifrån några divalater.
Mycket skratt med Sator - Intervju från Skogsröjet

Mycket skratt med Sator – Intervju från Skogsröjet

Sator är lika underhållande bakom scen som på den. Här får ni ta del av en kort pratstund med bandet före spelningen på Skogsröjet.
Liverecension - Sonata Arctica, sist ut på Skogsröjet

Liverecension – Sonata Arctica, sist ut på Skogsröjet

Ett av alla framgångsrika finländska hårdrocksband är Sonata Arctica. De får i år avsluta Skogsröjet. Den stora frågan innan spelningen är om publiken kommer att gå hem efter Saxon eller om de stannar kvar och njuter en stund till?
Backyard Babies - Liverecension Skogsröjet 2017-08-05

Backyard Babies – Liverecension Skogsröjet 2017-08-05

Att det är ös från början behöver jag väl knappt nämna. Det är mycket energi och högt tempo, inget segt mellansnack. Dregen med hoodie och cig levererar riff i mängder.
Ugly Kid Joe - Liverecension Skogsröjet 2017-08-05

Ugly Kid Joe – Liverecension Skogsröjet 2017-08-05

Ugly Kid Joe var stora på 90-talet och många känner nog igen låten Cats in the Cradle som länge har varit en av mina favoritlåtar. De startade 1989, upplöstes 1997 och återförenades 2010. Sedan dess har de gjort ett antal spelningar även i Sverige. Stilen är funkig hårdrock.
Liverecension Apollo - Nu under eget namn på Skogsröjet

Liverecension Apollo – Nu under eget namn på Skogsröjet

Apollo måste vara en av de artister på Skogröjet som har bredast erfarenhet av att stå på scen. Han har också enligt mig en av de i särklass bästa svenska rockrösterna. Det han bjuder på idag är en blandning av nytt och gammalt från olika band han spelat/spelar med och från sin solodel. Han ger
Three Dead Fingers - Liverecension Skogsröjet 2017-08-05

Three Dead Fingers – Liverecension Skogsröjet 2017-08-05

Att spela 11.30 på stora scenen, regnet strilar och man är 13 år kan väl kallas en rejäl utmaning. En liten men helt ok folksamling har slutit upp och jag kan säga till er som inte var där; ni missade något! Grabbarna är helt enkelt skitduktiga! Trovärdig attityd och bra scenspråk.
Liv Sin - Liverecension Skogsröjet 2017-08-04

Liv Sin – Liverecension Skogsröjet 2017-08-04

Liv vet hur man tar en scen. Hon härskar och ber inte om ursäkt för sig. Med sitt röda långa hår, sin svarta effektfulla klänning och sin ”fuck you”-attityd går det inte att stå emot. Det är tungt, mörkt och jäkligt bra.
Hardcore Superstar - mästerligt på Skogsröjet

Hardcore Superstar – mästerligt på Skogsröjet

Efter att ha intervjuat Jocke Berg (sång) tidigare i veckan så är det med spänd förväntan som jag nu intar platsen framför scen. Blir det riktigt röj idag som han alltid utlovar? I år är det 10-års jubileum för Hardcore Superstar på Skogsröjet och det firas med både extra pyro och inspelning av en live-DVD.
Amaranthe - Liverecension Skogsröjet 2017-08-04

Amaranthe – Liverecension Skogsröjet 2017-08-04

Förra gången jag såg Amaranthe live så var det med Chris-Adam Sörbye (Smash Into Pieces) på sång tillsammans med Elize. Numera är det Nils ”Nisse” Molin (tidigare Dynazty) som står för den kompletterande sången. Mer om detta lite längre fram.
Corroded - Liverecension Skogsröjet 2017-08-04

Corroded – Liverecension Skogsröjet 2017-08-04

Ett band på Skogsröjet med en trogen publik är Corroded och det är bra med folk framför scen även den här kvällen. Det här är musik som uppmuntrar till headbanging och gitarristen Thomas Andersson går all in från start. Per Soläng är som vanligt en respektingivande klippa bakom trummorna och Bjarne Elvsgård på bas har
Skogsröjet - Satans bra av Sator!

Skogsröjet – Satans bra av Sator!

Det är ös från första stund och det som direkt slår mig är att det är uppenbart hur erfarna Sator är men helt utan den känsla av blasé som man ibland får av ”gamla” band. Dom är trovärdiga, coola och spelar fortfarande med hjärtat vilket märks.
Smash Into Pieces - Liverecension Skogsröjet 2017-08-04

Smash Into Pieces – Liverecension Skogsröjet 2017-08-04

Smash är en grupp under stark utveckling. Från att ha varit ett bra och hyfsat lättsmält rockband är de idag ett helhetskoncept där Apocalypse DJ spelar en stor roll och musiken är en genomtänkt blandning av rock och teknik.
INFÖR SKOGSRÖJET - Intervju med Corroded

INFÖR SKOGSRÖJET – Intervju med Corroded

Per Soläng (trummor)och Bjarne Elvsgård (bas) berättar om vad festivaler betyder för Corroded. Dessutom får du veta hur Bjarnes poetiska beskrivning av Corrodeds själ lyder.
hcss02effie-trikili484

INFÖR SKOGSRÖJET – Hardcore Superstar, ”husbandet”

Hardcore Superstar firar sin 10:e medverkan på Skogsröjet i år. Exakt vad det kommer att innebära får vi som kommer att vara där veta. Men överraskningar blir det! Det jag lyckas få ur Jocke Berg är att det kommer att smälla lite extra och att de kommer att spela in en Live-DVD på plats.
Sveriges kanske trivsammaste festival - Skogsröjet

Sveriges kanske trivsammaste festival – Skogsröjet

Rejmyre i Finspångs kommun är en liten, liten ort som det inte är självklart att personer som Biff Byford, Whitfield Crane och Yngwie Malmsteen känner till. Men det gör dom, tillsammans med ett stort gäng andra världsartister. Skogröjet är anledningen. Den lilla rockfestivalen med en line up som tilltalar alla med hårdrock i blodet.
Inför Skogsröjet - Intervju med Sonata Arctica

Inför Skogsröjet – Intervju med Sonata Arctica

Sonata Arctica är bandet från Finland som spelat ihop sedan 1999. De har alltså hunnit med en del, bl a att släppa 14 album. Nu kommer de till Skogsröjet som en del av en lång turné som passerar en hel rad festivaler.
Inför Skogsröjet - Intervju med Apollo, nu solo

Inför Skogsröjet – Intervju med Apollo, nu solo

Vissa artister har man med all säkerhet hört om man gillar hårdrock, även om man inte alltid kan namnet på dom. I den kategorin kan säkert även Apollo Papathanasio ingå.
Intervju inför Skogsröjet - Smash Into Pieces

Intervju inför Skogsröjet – Smash Into Pieces

Smash Into Pieces är verkligen ett band på frammarsch! Med sitt unika sound, Chris-Adams magiska röst och den karismatiska Apocalypse DJ, så är de på allvar på väg att erövra världen – något som har varit målet för grundaren Benjamin ”Banjo” Jennebo från början.
sator

Inför Sweden Rock 2017: Intervju med Sator

Med 30 års erfarenhet av gig och skivinspelningar har fortfarande Sator mycket att ge. Här berättar Chips Kiesbye om härliga festivalminnen, sin dagbok och om framtiden.
Mean Streak berättar om nya plattan

Mean Streak berättar om nya plattan

Nu släpper svenska Mean Streak sitt fjärde album ”Blinde Faith” och jag fångar Peter Andersson, grundare av bandet, för en kort intervju dagarna innan släppet i Sverige och övriga Europa den 2:a juni.
Park Sounds - med Kvelertak & Raised Fist

Park Sounds – med Kvelertak & Raised Fist

Park Sounds är en ny minifestival som bjöd på allt från Raised Fist till Rein.
NY VIDEO: Grande Royale - R'N'R Business

NY VIDEO: Grande Royale – R’N’R Business

Grande Royale, Videos
Grande Royale har släppt en video till låten "R'N'R Business"
Lizette & - Galenskap och klokskap, glädje och sorg

Lizette & – Galenskap och klokskap, glädje och sorg

Lizette & är ett industrirockband som bjuder på energi och glädje både på och utanför scen. Under den här intervjun blir det tydligt att de är ett band med många kontraster. Galenskap och klokskap, glädje och sorg.
Evergrey - ett band som håller

Evergrey – ett band som håller

evergrey, Intervjuer
Efter 11 album och över 20 år som band är Evergrey fortfarande intakt och håller sitt sound. Här berättar de för Rocknytt om varför de lyckas hålla både glädjen och fansen vid liv.
Liv Sin - lite hårdare mot framtiden

Liv Sin – lite hårdare mot framtiden

Liv Jagrell, som länge haft sin musikaliska identitet i Sister Sin har nu gjort en nystart i egen regi under namnet Liv Sin.
Evergrey genrepade på Denim & Leather i Jönköping

Evergrey genrepade på Denim & Leather i Jönköping

evergrey, Live
Evergrey är ett väl etablerat band som gjorde sitt ”genrep” i Jönköping inför sin stora USA-turne.
Beat City Tubeworks berättar om framtiden

Beat City Tubeworks berättar om framtiden

Beat City Tubeworks om sin musik och framtiden.
Grande Royale - i ny kostym och bättre form

Grande Royale – i ny kostym och bättre form

Grande Royale blir bara bättre och bättre. För dagen i nya svart/vita jackor i stället för de tidigare röda uniformsjackorna.
Ren Rock´n Roll med Beat City Tubeworks

Ren Rock´n Roll med Beat City Tubeworks

Rökig klubbrock med Beat City Tubeworks.
Micke Ohlsson - från dominor till turné

Micke Ohlsson – från dominor till turné

Låt oss först konstatera att Micke inte alls passar in i svenska facket ”lagom”. Det är snarare ”stick ut” som är hans melodi. Han har flera gånger kallats hårdrockens Thåström vilket riskerar att uppfattas som en skymf av båda parter men som ändå är förståelig. Mickes texter är ofta provocerande ärliga, raka och självutlämnande.
Öppenhjärtligt med Amaranthe

Öppenhjärtligt med Amaranthe

Ett öppenhjärtligt samtal med Amaranthe med avslöjanden om allt från spritsmuggling till kyrkokörer.
Så här kändes Amaranthe i Huskvarna

Så här kändes Amaranthe i Huskvarna

amaranthe, Live
Förväntad leverans av Amaranthe i Huskvarna
Färsk intervju med Sonic Syndicate

Färsk intervju med Sonic Syndicate

Sonic Syndicate bjuder på sig själva inför spelning i Huskvarna.
Liverecension och intervju: Sixten Redlös - Vrålrock, Huskvarna 2017-03-18

Liverecension och intervju: Sixten Redlös – Vrålrock, Huskvarna 2017-03-18

Live, sixten redlös
Vrålrock Huskvarna Folkets Park, 2017-03-18 Att Sixten Redlös är kult, och ännu mer kult i just Huskvarna, bandets födelseort, är det väl ingen som tvivlar på. Det är ett jäkla drag både på scen och i publiken redan från start. Det är näst intill omöjligt att beskriva en profil som Jöjje, alltså Jörgen Andersson (sång).
Liverecension & intervju: Sir Reg - Vrålrock, Huskvarna 2017-03-18

Liverecension & intervju: Sir Reg – Vrålrock, Huskvarna 2017-03-18

Live, sir reg
Vrålrock Huskvarna Folkets Park, 2017-03-18 Sir Reg är ett väletablerat band som spelat på många stora scener och med många stora artister genom åren. Deras celtic punkrock tilltalar en bred målgrupp och det märktes även ikväll i Huskvarna då de enkelt får med sig hela publiken i dans och klappande. Sir Reg går ut med
Liverecension & intervju: Matriarkatet - Vrålrock, Huskvarna 2017-03-18

Liverecension & intervju: Matriarkatet – Vrålrock, Huskvarna 2017-03-18

Live, matriarkatet
Matriarkatet är först ut på scen när Vrålrocksturnén intar Huskvarna Folkets park. Att gå upp först av fyra band, dessutom tidigt på kvällen, är ju aldrig det mest tacksamma uppdraget. Läs här vad Elise Pavicic tyckte om Matriarkatets spelning i Huskvarna i lördags.
"Jag blev rörd till tårar när vi såg hur mycket folk som faktiskt kom, som kunde texterna och sjöng med" - Intervju med KSMB

”Jag blev rörd till tårar när vi såg hur mycket folk som faktiskt kom, som kunde texterna och sjöng med” – Intervju med KSMB

Ni som kan svensk punkrock vet att KSMB är ett av de band som betytt mest för denna kaxiga genre tillsammans med bl.a. Ebba Grön, som sångaren Steppan Guiance beskriver som deras storebror när vi träffas för en pratstund före spelningen.
Liverecension: KSMB - Vrålrock, Huskvarna 2017-03-17

Liverecension: KSMB – Vrålrock, Huskvarna 2017-03-17

ksmb, Live
[media-credit name="Foto: Martin Pavicic" align="alignnone" width="500"][/media-credit] På en av t-shirtarna som KSMB säljer i sitt merchandisestånd bredvid baren står det; ”Tro inte att du undgår döden, bara för att du slutar leva”. Att se KSMB live gör verkligen att man känner sig levande och jag ber döden avvakta ett tag till. De gör skäl för
Så bra var Takida på Huskvarna Folkets Park

Så bra var Takida på Huskvarna Folkets Park

Live, takida
Är du en av dom som lyssnat på Takida där hemma eller via skvalradion i bilen och tyckt att de är ett lightrockband, på gränsen till inte rock alls? Då har jag ett tips;
Så bra var Avenged Sevenfold, Disturbed och Chevelle på Globen

Så bra var Avenged Sevenfold, Disturbed och Chevelle på Globen

När jag kliver ner på golvet i Globen 20 minuter innan konserten ska starta så får jag erkänna att
X