www.rocknytt.net

Senaste nyheterna från rockvärlden

Effie Trikili

Skribent/Fotograf

Tribulation till Borgholm Brinner – Endagsbiljetter släpps imorgon

Det börjar äntligen bli varmare och vi närmar oss festivalsommaren. Första upplagan av In Flames nya festival Borgholm Brinner går av stapeln 27–28 juli på unika Borgholms Slottsruin på vackra Öland. Efter dagens släpp med Tribulation återstår enbart två akter att bekräfta till festivalens fantastiska lineup.

W.E.T. – Earthrage

En bra skiva ska ha egenskapen att växa, det är också då den kommer stå sig i tiden och förbli en skiva man återvänder till och inte glömmer bort.

Inför Sweden Rock 2018: Intervju med Crazy Lixx

Rocknytts intervjuserie ”Inför Sweden Rock 2018” går vidare. Näst ut är svenska Crazy Lixx från Malmö där Rocknytts Effie Trikili fick ställa några frågor till bandets sångare och frontman Danny Rexon.

Enter Shikari till Sverige i vinter

Hyllade av kritiker för både senaste plattan ”The Spark” och för deras liveframträdanden kommer nu det brittiska post-hardcorebandet Enter Shikari till Sverige för två konserter i vinter.

Fler biljetter till Metallica släpps imorgon

Metallica återvänder till Sverige om drygt två veckor och biljetterna sålde slut direkt när de släpptes. Med produktionen satt kan man nu släppa fler biljetter – imorgon.

Uncle Acid & The Deadbeats besöker Sverige i höst

”UK’s scuzziest ambassadors of blood-curdling fuzz” – som Uncle Acid & The Deadbeats har beskrivits. Och i höst beger de sig ut på en efterlängtad Europaturné med två stopp i Sverige med sitt kommande femte album i bagaget.

August Burns Red till Sverige i höst

Aktuella med höstens hyllade album ”Phantom Anthem” återvänder nu amerikanska metalcorebandet till Sverige för två konserter i höst.

Black Stone Cherry till Sverige i höst

Black Stone Cherry släpper sitt efterlängtade sjätte studioalbum ”Family Tree” den 20:e april. I höst kommer de till Sverige för två spelningar.

Bruce Dickinson till Sverige med spoken word-föreställning

Bruce Dickinson är den legendariska frontsångaren i Iron Maiden. I höst intar han Stockholm med sin spoken word-föreställning baserad på hans mångfacetterade karriär som sångare, pilot, bryggmästare, kreativ affärstänkare och entreprenör.

Graveyard öppnar för Guns N’ Roses

Lördagen den 21 juli kliver Guns N’ Roses upp på Ullevis scen inför fullsatta läktare. Nu kan vi berätta att svenska Graveyard agerar support denna kväll och innan Graveyard ser vi Tyler Bryant & The Shakedown.

Dynazty släpper nytt album

Svenska Dynazty äntrade studion för snart två veckor sen för att spela in deras nya skiva.

Judas Priest – Firepower

Jag är fräck nog att våga påstå att detta är den bästa skiva Judas Priest gjort sedan 1990-års ‘Painkiller’ och som definitivt fortsätter bära Priest-fanan högt

12 nya band klara till Sweden Rock Festival 2018

Det är cirka 3 månader kvar till årets upplaga av Sweden Rock Festival och festivalen fortsätter fylla på med nya akter. Dagens bandsläpp innehåller inte mindre än 12 nya band.

Hollywood Vampires till Sverige i sommar

Alice Cooper, Johnny Depp och Joe Perry, eller Hollywood Vampires som deras musikaliska projekt heter, spelade för ett fullsatt Gröna Lund 2016. I sommar, är de tillbaka för två spelningar på svensk mark.

parkway-drive-2011

Parkway Drive till Sverige i sommar

Senaste albumet ”Ire” blev en enorm succé med låtar som ”Vice Grip”, ”Crushed” och ”Bottom Feeder” – som befäste australiensiska Parkway Drives plats som ett av metalcorevärldens absolut hetaste namn just nu. Sommaren 2018 återvänder de till Sverige för två efterlängtade konserter!

​Sveriges färskaste hårdrock klar för Sweden Rock Festival 2018

Sweden Rock Festivals samarbete med Studiefrämjandet kring Nemis-scenen går nu in på sitt trettonde år. Och intresset är stort, både för att själv stå på scenen och för att stå i publiken. I dag presenteras de åtta akter från olika delar av landet som i sommar får chansen att visa vad de går för på Sveriges största festival.

Thirty Seconds To Mars besöker Sverige i sommar

De är ett utav världens bästa liveband med stora hits som ”Kings and Queens” och ”The Kill”. Senast de var här 2013 var stämningen i publiken nästintill euforisk. Nya singeln ”Walk on Water” från deras kommande femte studioalbum har redan spelats över 30 miljoner gånger på Spotify. I sommar återvänder bandet till Sverige.

Alice In Chains till Sverige i sommar

Tillsammans med Nirvana, Pearl Jam och Soundgarden räknas Alice in Chains till ”the big four” från Seattle, som förändrade synen på modern rock och lanserade grungen. De har sålt över 20 miljoner album världen över och fått flertalet Grammy-nomineringar. I sommar står de på scen i Sverige.

VIDEOPREMIÄR: Reach – You Say (lyric)

Svenska REACH är tillbaka med nya singeln och lyricvideon till låten ”You Say”, hämtad från bandets kommande skiva ”The Great Divine”.

Årets bästa enligt Effie Trikili

Det är dags att titta tillbaka på året som gått. Vi har valt ut de absolut bästa albumen, låtarna mm och rangordnat dem. Här är årets bästa enligt Effie Trikili.

Gogol Bordello besöker Gröna Lund i vår

De är utan tvekan ett av de mest energiska och röjiga banden vi någonsin haft på Stora Scen. Detta 9-mannaband från New York bjuder på en härlig blandning av balkanrock och punk och de rev av en konsert i absolut världsklass när de senast spelade på Gröna Lund 2011. I vår är de tillbaka.

Monster Magnet till Sverige i vår

Sverige-favoriterna från New Jersey återvänder! Senast de var i Sverige var det på Gröna Lunds Lilla Scen – som visade sig vara alldeles för liten för stoner rock-ikonerna – där många fans tyvärr inte fick plats framför scen ens. Nu återvänder Monster Magnet till Sverige för två konserter

Warrel Dane har gått bort

Heavy metal sångaren Warrel Dane, känd från band som Sanctuary och Nevermore har gått bort.

BillyIdol SRF2014 Satanja 480

Billy Idol till Gröna Lund och Furuvik

Han var en av pionjärerna i att skapa ett nytt sound genom att blanda rock, pop och punk och med låtar som ”White Wedding” och ”Rebel Yell” blev han snabbt en av de första stora superstjärnorna på MTV. Han spelade för ett fullsatt Gröna Lund 2015 och i sommar är han tillbaka.

X