ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Burning Point – Burning Point

burning-point-cd250
Finnarna gör en ordentlig nystart i och med att Pete Ahonen väljer att lägga all energi på sitt gitarrspelande och överlåter de vokala sysslorna till den nya bandmedlemmen Nitte Valo (ex BATTLE BEAST).

På denna själbetitlade “comeback-platta” samsas till lika stora delar nyinspelningar av bandets gamla klassisker tillsammans med purfärskt material. Nyinspelningarna är förvisso riktigt bra, men det är de nya låtarna som verkligen fångar mitt intresse. De känns som klippta och skurna för just Nittes röst och det lovar gott inför framtida studioplattor. Nästa platta hoppas jag förövrigt kommer ut om en inte allt för avlägsen framtid.

För de som aldrig hört bandet förut, så är detta album både en bra introduktion till BURNING POINT´S back-katalog och en fingervisning vart bandet står just nu i dagens läge. Som “bonus” avslutas plattan med en cover på KISS-dängan “I Had Enough (Into The Fire).

BURNING POINT visar definitivt att de fortfarande är hungriga och beredda att föra sin neoklassiska power metal ut till de stora massorna. Hyvää suomi!
ps de första fyra albumen kommer att återutges av skivbolaget den 17:e juli, så då blir de lätta att få tag på igen!

Band: Burning Point
Titel: Burning Point
Genre: Power Metal
Skivbolag: AFM Records
Speltid: 44:55
Releasedatum: 2015-06-12
Betyg: 8/10
Bästa Låt: In The Shadows

RELATERADE ARTIKLAR
FILM
LIVE
Rocknytt

Tipsa oss om nyheter



ROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER