ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Gun – Frantic

gun-frantic250
Rock/Pop/Schlager/Hissmusik!

Efter några genomlyssningar av GUNs nya alster “Frantic” känner jag att jag behöver uppfinna en ny genre… För det är just rock/pop/schlager/hissmusik som vi bjuds på när GUN åter igen återförenas och släpper nytt. För undertecknad har GUN alltid varit lika med Mark Rankin, frontmannen med den säregna rösten och det där speciella drivet som GUN var så bra på. GUN har också alltid för mig varit plattorna “Gallus” & “Swagger”, två pärlor som höll GUN ganska högt flygande på rockhimlen, jag vill minnas att bandet t om åkte som förband till Def Leppard. När Mark Rankin tackade för sig så försvann GUN, återuppstod med Toby Jepson (gjorde inte mycket väsen av sig) och försvann åter igen för att sedan för en tredje gång återuppstå med en ny vokalist och några albumsläpp som egentligen aldrig märktes av den stora massan. Nu är det alltså dags för “Frantic”.

“Frantic” är en oerhört snäll platta. Det börjar med lite handklapp och singalong i “Let it shine”, fortsätter i samma stil med “Labour of Life” och blir redan i spår 3, “Beautiful smile” ganska ointressant. Det fortsätter likadant i “One wrong turn”, “Our time”, “Hold your head up” och “Big city”. Det är glatt, det är positivt och det är trallvänligt.. “Hold your head up” skulle vara som handen i handsken för t ex Andreas Johnsson i schlagerfinalen (hua). Titelspåret “Frantic” sticker ut något med sina oväntade vändningar men det är inte förrän på plattans två sista låtar som det blir hyfsat intressant. “Seraphina” bjuder på lite oväntat klös, och plattan avslutas med “Never knew what I had” som vid en första lyssning låter ganska ordinär men växer till sig och är till slut en stark kandidat till plattans bästa låt.

Det här är snällt, mainstream och i stora drag ganska ointressant. Plattan passar ganska bra som bakgrundsmusik och inget på plattan mynnar i någon som helst upphetsning. Jag gissar att GUN aldrig igen kommer att uppleva det där breaket de upplevde  tidigare i karriären och det är ingen högoddsare att konstantera att GUN numera är och kommer att förbli det där mysiga feelgood-klubb-bandet som kan beskådas någonstans i Skottland.  Hallelujah, klapp klapp…moving on!

Band: GUN
Titel : Frantic
Genre: Pop/Rock (Hissmusik)
Skivbolag: AOR Heaven
Releasedatum: 2015-03-23
Betyg: 4/10
Bästa låt: “Seraphina”

RELATERADE ARTIKLAR
FILM
LIVE
Rocknytt

Tipsa oss om nyheter



ROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER