VECKANS TOPPNYHETER
VECKANS MEST DELADE
iron-maiden-eddie-651183-rocknytt

KRÖNIKA: Min resa till Iron Maidens rötter

0 Shares

iron-maiden-eddie-651183-rocknytt

Iron Maiden 1975 – 1981 är en artikelserie om Iron Maidens tidiga år skriven av Fredrik Ek Sotka.

Jag har alltid varit säker på att hårdrock varit rätt musik för mig. Hårdrock är äkta, hårdrock är välskrivet. Människorna bakom hårdrocksmusiken är inte en produkt av en skivbolagsvilja eller radiomarknaden.


 

I januari 2013 bosatte jag mig i London för att följa 10 musiker som hade en sak gemensamt. De har alla varit medlemmar i världens största hårdrocksband, Iron Maiden. Många undrade var värdet i att följa just dessa musiker fanns. Iron Maiden är känt för sin enorma medlemsrotation och flertalet av musikerna har inte ens spelat in musik med bandet.

 

Min resa till London och framför allt möten med Terry Rance, Dave Sullivan, Tony Moore, Barry Purkins, Paul Cairns och Dennis Stratton har varit overklig på många sätt. Att sitta över en öl på en vacker pub i östra London och höra historier bakom låtar och gig.

 

Under Iron Maiden fem första år gav bandet flera 100 legenderiska spelningar runtom på Londons pubscen. Det var inte ovanligt att band som Iron Maiden spelade inför 500 personer. Det har aldrig funnits en lika näringsrik scen för musik som den Iron Maiden exploderade ur när de släppte sitt första album.

 

Det finns en historia bakom låtskrivandet till Iron Maidens två första album som inte är allmänt känd. En historia som skulle ge många av medlemmarna en större roll i den fantastiska karriär Iron Maiden haft. 

 

Min förhoppning med min artikelserie är att fler ska få upp ögonen för den ofattbara resa bandet gjorde genom London mellan 1975 och 1981 och personerna bakom den. Hur äkta Iron Maiden är till sitt ursprung.Â

 

Iron Maiden 1975 – 1981 är en artikelserie om bandets tidiga år. Det är framför allt en historia berättad av medlemmarna som glömdes bort.

 

Om du någonsin får chansen, åk till London och släng iväg ett meddelande via Facebook till någon av de tidiga medlemmarna. Och missa inte artikelserien som har premiär i slutet av maj!

 

Helt plösligt sitter du därÂöver en GuinnessÂoch får höra hurÂdin favoritbasist skrev din favoritlåt.

 

“I attented a Iron Maiden concert during the Early Days Tour back in 2005. ‘Iron Maiden’ was one of the tracks that was worked on during my time in the band. When I saw this arena, just completly packed, exploding during ‘Iron Maiden’… I’d just thought to myself. If I died tomorrow I would die a happy man.”

 

Terry Rance, gitarrist i Iron Maiden 1975-1976

 

FREDRIKnwofmh.jpg

Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

Chefredaktör och grundare av Rocknytt
RELATERADE ARTIKLAR
Inga inlägg hittades.
SENASTE NYHETERNA
VECKANS TOPPVIDEOS
ALLA NYHETER
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter

Copy link