VECKANS TOPPNYHETER
VECKANS MEST DELADE
Donna Canone

Björn “Speed” Strid och två ex-Thundermother’s bildar nya bandet Donna Cannone

Här presenteras den nybildade gruppen Donna Cannone, där bland annat Björn Strid (The Night Flight Orchestra) och två före detta Thundermother-medlemmar ingår. Debutalbumet planeras komma i början av 2021.

Nyligen träffades gitarristen Giorgia Carteri (ex-Thundermother) och hennes italienske vän, basisten och sångaren Luca Dandrea, för att spela lite ihop. Det började på skoj, bara för att ha roligt helt enkelt. Giorgias tidigare Thundermother-kollega Tilda Stenqvist togs dock snart in på trummor. Trion började sedan skriva ett antal låtar.


En överraskning väntade. Rätt som det var knackade det på dörren. Där stod Björn “Speed” Strid med gitarren i hand. Han hade hört talas om vad de höll på med och ville gärna vara med. Det dröjde inte länge förrän de fyra spelade in demos. En av dessa ramlade i händerna på det svenska skivbolaget Despotz Records och allt föll väl ut.

Bandet tror att de kan uppnå fantastiska saker tillsammans. Just nu brygger de något mycket intressant, enligt Björn. Något äkta och grymt, sägs det, där både broar och linjer kommer att korsas.

Donna Cannone består av:
Luca Dandrea – sång & bas
Giorgia Carteri – gitarr
Björn Strid – gitarr
Tilda Stenqvist – trummor

Björn “Speed” Strid och två ex-Thundermother’s bildar nya bandet Donna Cannone 5
Foto: Linn Cavalli
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Skribent/Fotograf
RELATERADE ARTIKLAR
SENASTE NYHETERNA
VECKANS TOPPVIDEOS
ALLA NYHETER
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter

Copy link