VECKANS TOPPNYHETER
VECKANS MEST DELADE
FLER ARTIKLAR
Skärmavbild 2013-04-28 kl. 20.28.34

JUDAS PRIEST-sångare och IRON MAIDEN-gitarrist bildar band

0 Shares

Skärmavbild 2013-04-28 kl. 20.28.34

Al Aktins, grundare och originalsångare i Judas Priest och Dennis Stratton, gitarrist på Iron Maidens debutalbum bildar nytt band.

Â


Al Atkins grundade Judas Priest 1969 och skrev flera låtar till bandets två första album, bland andra klassikern Victim of Changes. Dennis Stratton rekryterades till Iron Maiden som gitarrist 1979 och spelade samt hjälpte till med produktionen på bandets självbetitlade debutalbum som släpptes 1980. 

 

Atkins och Stratton har tidigare arbetat tillsammans i bandet The Denial, då de turnérade och släppte musik 2004. Det nya bandet, som ännu inte fått ett namn, kommer gå in i studion för att spela in musik. Det är ännu inte klart om materialet kommer släppas som en EP eller ett fullängdsalbum. Bandet består också av Pete Emms, Michael de Jager och Adrian Badland.

Â

Dennis Stratton är en av flera forna Iron Maiden-medlemmar som deltar i den kommande artikelserien kring Iron Maidens tidiga år som exklusivt publiceras på Rocknytt i maj. Artikelserien förväntas börja släppas i mitten av maj och kommer innehålla intervjuer med bland andra Rance, Dave Sullivan, Bob Sawyer, Barry Purkins, Tony Moore, Paul Cairns och just Dennis Stratton.

Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

Chefredaktör och grundare av Rocknytt
RELATERADE ARTIKLAR
SENASTE NYHETERNA
VECKANS TOPPVIDEOS
ALLA NYHETER
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter