VECKANS TOPPNYHETER
VECKANS MEST DELADE

Kenny Wayne Shepherd på gång med livealbum

Bluesgitarristen Kenny Wayne Shepherd och hans band ger ut ”Straight To You Live” den 27 november på Provogue Records. Shepherd berättar att under många år har massor av människor frågat efter livematerial med honom. Han har fokuserat på studioinspelningar, men känner sig nu redo för annat också. När tiden står still vad gäller konserter, så vill gitarristen och hans band ge fansen en smak av den upplevelsen. Vi kommer att bjudas på ett gig där de ger allt.

Hans senaste album ”The Traveler” kom i maj förra året. Efterföljande turné blev avbruten på grund av Corona-pandemin. Showen vi kommer att få se spelades in under en av sändningarna i det ikoniska, tyska TV-programmet ”Rockpalast”, 25 november 2019.


Det första och enda tidigare livealbumet ”Live! In Chicago” kom för ett decennium sedan. Utgåvan fick en Grammy-nominering. Sedan dess har den flerfaldigt platina-säljande artisten vunnit oräkneliga priser, släppt fyra studioplattor och turnérat jorden runt ett flertal gånger. På det kommande materialet får man inte bara höra, utan också se bandet.

Kenny har haft många förstaplaceringar på rocklistan och en hel del andra på top tio. Ingen show känns fulländad utan megahiten ”Blue On Black”, från bandets andra skiva. Den låg på Billboards Rock Chart i otroliga fyrtiotvå veckor och utnämndes till årets rocklåt. Den har nu mer än tjugofem miljoner streams. ”Den låten måste vi bara spela”, säger gitarristen från Louisiana. ”Efter tjugo år tycker jag fortfarande att den är otroligt kul att lira. Som låtskrivare är det en låt man alltid hoppas på att kunna få till. Den är tidlös.” Det gjordes en ny version förra året med Five Finger Death Punch, Brian May, Brantley Gilber och Shepherd själv. Den gick återigen upp på rocklistans första plats. Att samma låt blir etta två gånger är ovanligt, så självklart är artisten stolt. Den versionen närmar sig nu åttio miljoner streams.

Hela syftet med setlist var nu att gå ut på scenen och bygga upp energin direkt, för att genast tagga publiken. Enligt Shepherd är det alltid spännande att lägga till låtar från ett nytt album i liveframträdandet. En av dem är ”I Want You”, som här blev en ordentligt förlängd version, där alla solister fick möjlighet att skina lite extra. Sångaren Noah Hunt har en honungslen, men samtidigt kraftfull röst. Förutom Kenny Wayne är Noah den som utmärker sig mest i det här suveräna sjumanna-bandet.

 

Kenny Wayne Shepherd på gång med livealbum 5
Foto: Ryan Swanich

 

Det är live som Kenny Wayne Shepherd verkligen släpper loss. Här blandas Blues-, Rock- och Soulmusik. Musikerna slappnar inte av en sekund och alla är lyhörda för de andras spel. Därför blir samarbetet  och resultatet dynamiskt. Gitarristen fylldes av stolthet över sina vänner på scen och tog ett kliv bakåt för att njuta.

”Straight To You Live” ges ut som DVD + CD, Blu-ray + CD, dubbel-LP i röd genomskinlig vinyl, samt digitalt.

 Låtlista “Straight To You Live”:
01. Woman Like You
02. Mr Soul
03. Long Time Running
04. I Want You
05. Diamonds & Gold
06. Talk To Me Baby
07. Heat Of The Sun
08. Down For Love
09. Shame, Shame, Shame
10. Turn To Stone
11. Blue On Black
12. I’m A King Bee
13. Voodoo Child (Slight Return)

 

Kenny Wayne Shepherd på gång med livealbum 6

Anna Karlsson

Anna Karlsson

Skribent/Fotograf
RELATERADE ARTIKLAR
SENASTE NYHETERNA
VECKANS TOPPVIDEOS
ALLA NYHETER
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter

Copy link