VECKANS TOPPNYHETER
VECKANS MEST DELADE
Pete Way

Pete Way död – blev 69 år

Pete Way avled under förmiddagen den 14 augusti 69 år gammal. Han var mest känd som basist i brittiska hårdrockbandet UFO som han spelade med från 1969 och fram till 1982, ett kortare inhopp 1988-89, och sedan från 1991 och till 2008.

Han startade även bandet Fastway tillsammans med “Fast” Eddie Clark från Motörhead men spelade faktiskt inte på deras enda album.
Han har även gjort plattor med Waysted, Michael Schenker och i eget namn. Faktum är att han just blivit klar med plattan “Walking on the edge” som välkände producenten Mick Clink (Guns N’ Roses, Whitesnake, Megadeth, Mötley Crüe) som han jobbade med tillsammans när de gjorde liveplattan “Strangers in the night”.


Pete Way gjorde även ett kort, endast fyra gig, med Ozzy då gitarristen Randy Rhoads avled i en flygplanskrasch 1982. Gitarrist på de gigen var ingen mindre än Bernie Tormé.
Den senaste tiden hade Pete, eller Peter Frederick som han föddes som 1951, haft det kämpigt med hälsan i form av en hjärtattack 2016 och prostatacancer 2013. Han dog i sviterna av en olycka två månader tidigare och lämnade efter sig fru, två döttrar och en bror.

Annons:

Pete Way var glad i att festa och hade en rock n roll livsstil, det var han den första att erkänna själv. Man kan läsa lite om det i hans självbiografi som kom ut 2017. I en intervju med Classic Rock Magazine från 2016 säger han att han “dragit i sig halva Sydamerika de senaste trettio åren”. Han skyllde dock aldrig på någon annan och han ångrade inget.
Men vi minns honom med den lågt hängande Gibson Thunderbirdbasen vid knäna, de tajta och ofta randiga brallorna, den typiska frisyren och de coola, lätt igenkända basgångarna och med foten på monitorn.

En rockikon av den gammal skolan har stämplat ut. Tack för musiken Pete Way.

Jerry Prütz

Jerry Prütz

Foto: Johnny Gustavsson
RELATERADE ARTIKLAR
SENASTE NYHETERNA
VECKANS TOPPVIDEOS
ALLA NYHETER
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter

ROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT