Foto: Mercedes Lindman

Eleine släpper nytt album

Eleine är på gång med ett nytt album.

Eleine släpper sitt tredje fullängdsalbum ”Dancing In Hell” den 27 November 2020, via Black Lodge Records.

För inspelning av det nya albumet återvände bandet återigen till The Panic Room, albumet är mixat och mastrat av Thomas ”Plec” Johansson.

Eleine fortsätter utvecklas och ”Dancing In Hell” introducerar ett mörkare och tyngre Eleine, ändå har de lyckats behålla sitt säregna sound som förför och ger styrka till de som lyssnar.

Eleine går fullt ut med ”Dancing In Hell” och erbjuder albumet i två versioner: Fullfärg och svartvit. Beslutet att även erbjuda albumet i svartvit grundar sig i bandets kärlek för mörk old school metal.

Med ”Dancing In Hell” delar Eleine med sig av berättelser om inre kamp, styrka och förlust. Detta är Eleines starkaste album hitintills och det sätter en ny standard inom den symfoniska metal-genren med hårt slående, melodisk och förförisk metal som har blivit bandetss omtalade och igenkännbara sound.

Picture of Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

Chefredaktör och grundare av Rocknytt

FÖLJ ROCKNYTT 2023 – Den bästa spellistan på Spotify för dig som vill upptäcka ny musik. Här får du det senaste inom Rock, Hårdrock, AOR och Metal. Spellistan har över 4000 följare och uppdateras flera gånger i veckan!

VECKANS TOPPNYHETER
VECKANS TOPPVIDEOS
Rocknytt

Tipsa oss om nyheterROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER