VECKANS TOPPNYHETER

Rocknytt söker nya medarbetare

Brinner du för rockmusik och gillar att skriva eller fotografera?

Vi söker nu fler medarbetare.
JOBB
VECKANS MEST DELADE
Royal Punch Club

Royal Punch Club har släppt sin debut EP!

Alternativrockbandet Royal Punch Club består av Mats Lilja, sång och gitarr, Sigvard (Sigge) Järrebring, gitarr, stråkar och bakgrundssång, Björn Henriksen, bas, och Johan Nyman, trummor.

I likhet med många andra band bildades Royal Punch Club av ett gäng kompisar, som alla drivs av kärleken till musiken och längtan efter att skriva och spela egna låtar. Bandet hämtar mycket av sin inspiration från grungen, punkrocken och hårdrocken, men också från pop och klassisk musik. Eftersom bandets influenser kommer från många olika delar av musikens spektrum är det inte alldeles lätt att placera låtarna i en särskild genre.


Alingsåsbaserade Royal Punch Club bildades 2017, men deras musikaliska historia går längre tillbaka än så. Samtliga bandmedlemmar har från 1990-talet och framåt spelat i en rad olika band, exempelvis Krim, Noise Underground, Mercury Monkeys och Queen of clouds. Tre av bandmedlemmarna, Mats, Sigvard och Johan, spelade tillsammans i Noise Underground.

De har alla lång och gedigen erfarenhet av ett flertal musikgenrer både som artister och låtskrivare. År 2000 spelade Mats och Sigvard på legendariska klubben CGBG i New York och på O2 Brixton Academy i London, när de var del av bandet Krim. De har också samarbetat med en mängd musiker och producenter genom åren, några av dem mycket välkända. 2011 skrev Mats och Sigvard låten “Cause I am” tillsammans med bland andra Max Martin och Alexandra Talomaa.

I juni 2020 släpptes Royal Punch Clubs debut-EP ”Welcome to R.P.C” som innehåller fem spår: ”Never break down”, ”Kick me”, ”Grand Illusion”, ”In Oblivion” och ”Second time around”.

FÖLJ ROCKNYTT 2022 – Den bästa spellistan på Spotify för dig som vill upptäcka ny musik. Här får du det senaste inom Rock, Hårdrock, AOR och Metal. Spellistan har över 4000 följare och uppdateras flera gånger i veckan!

Rocknytt söker nya medarbetare

Brinner du för rockmusik och gillar att skriva eller fotografera?

Vi söker nu fler medarbetare.
JOBB
RELATERADE ARTIKLAR
Inga inlägg hittades.
SENASTE NYHETERNA
VECKANS TOPPVIDEOS
ALLA NYHETER
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter

Copy link